View Single Post
Eski 15-09-2010, 21:34   #30
kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
İşyerinden fazla giremediğim için uzun zamandır agaclar.net'ten uzak kalıyorum ne yazık ki.
Söz konusu hoya olunca, dayanamadım sorunuza cevap vermek için geldim ama hemen

Buradaki çoğu üye kadar olmasa da benim de hoya ailem büyüyor. Özellikle de sayın dkp sayesinde. Sağolsun öyle emekleri oldu ki kendisinin...

Yeni hoya ailesinden gelişmeler:

Öncelikle ilk göz ağrım carnosa. Bu sene bir haller oldu kendisine. Şu ana kadar 3 kere arka arkaya açtı. Çiçekleri dökülen çiçek sapında 4. kez çiçekler büyümekte.. Bu kadar sık açacağını tahmin edemezdim. (Maşallah diyorum.)

2009 yılı siparişlerinden hayatta kalanlar.

*Bella: sürgün verdi. Dallanmıyor sürekli boyuna uzuyor. Birkaç kere çiçek sürgünü verdi ise de çiçek açmadan döküldüler. Aslında buna sevindim çünkü gücünü çiçeğe değil büyümeye vermesi daha iyi diye düşünüyorum.

* Hoya Pubicalyx Red Button : Yaprak ve sürgünler vermeye devam ediyor. Hala göz doldurucu bir zenginliğe erişmedi ama gelişimi iyi gidiyor gibi.

* Hoya Pubicalyx Silver Pink: Nihayet ilk sürgünü bu yaz görebildik. Birkaç yeni yaprak da sürgünlere eşlik etti.

* Hoya Purpurea Fusca: Gene çok da hızlı sayılmayan bir süratle, sürgünler vererek ilerlemeye devam ediyor. Bunun çiçeklerini görmeyi çok isterim ama kimbilir ne zaman olacak.

* Hoya davidcummingii : Ailedeki en yavaş hoya. Özelliği bu muydu bilmiyorum ama 2009 dan beri hiç hareketsiz dururken daha bir kaç hafta minik bir sürgün belirtisi olduğunu düşündüğüm bir yeşillik gördüm gövdede. Hadi bakalım hayırlısı diyorum

* Hoya meliflua: Geldiğinden beri birkaç yaprak çıkardı sadece. Davidcummingi gibi olmasa da bu da yavaş ilerliyor. Ortamlarını mı sevmediler acaba diye düşünmüyor değilim.

2010 şanslı senemdi. Sipariş ettiğim 6 türün hepsi yaşadı.

Bunlardan: Carsosa tricolor: hemen yaprak ve sürgün vermeye başladı

Carnosa compacta variegata - Garip ve sevimli bir yapısı var. Bunu çok sevdim. 1-2 yapram verdi. Sürgününü uzataral değil, yaprak yaprak büyüyormuş gibi bir izlenimi var.

Australis lisa varieagata - Tutmasını en çok istediğim türlerden biri. Bunda da kıpırdanma var.

Kerii rooted - Paulden köklü olarak almıştım. Resmen saksıdan çıkmış gibiydi. Gelir gelmez ve saksısına dikilir dikilmez hareketlenme gösterdi.

Diversifolia: Sürgününü vermeye başladı. Ama dans eden sürgünlerini görmek için henüz erken.

Obovata: Henüz hareketlenme olmayan tek çeliğim. Bekliyorum.

Hoyalar sabır istiyormuş. Sayelerinde sabretmeyi öğrendim

Aileyi genişletmek istiyorum. Özellikle edinmek üstediğim türlerin başında lacunosa geliyor.
Çok hevesle çelik almıştım ama maalesef yaşamadı. Zaten 2009 da gelen çelikler çok hasarlıydı. İyi çeliğin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu.

Lacunosa dışında sahip olmak istediğim türler,

Mathilde - imperalis - Erythrostemma - cinnamofolia ve Macgillivrayi. Serpensi de çok begeniyorum ama yaşatabilir miyim bilemiyorum.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön