Sevgili Mine Hanım,
Yasemin başlığı altında(en altta linkini veriyorum)
756. mesajımda fotoğraflarını eklediğim yasemin 30 yaşında ve Memleketim Samsun/Alaçam'da bulunmakta.Hazirandan Kasıma kadar bol çiçek açıyor.Bulunduğu konum itibarıyle yüksek bir tepede ve İstanbul gibi sert kışlar görülebiliyor.(Hatta biraz daha fazla soğuk oluyor)Mesela geçen yıl -9,-11 leri gördü 4-5 gün de sürdü bu don olayları.Buna rağmen 30 yıldır hiçbir şey olmuyormuş.Ben komşuya sorduğumda ismini gerçek yasemin dedi.Nette araştırdım biraz onunla çok benzer ''hakiki yasemin''tıbbi yasemin''olarak bir tür buldum;çayı ağrılara iyi geliyormuş. Acaba hakiki yasemin olabilir mi?Eğer öyle ise bu tür Akdeniz yasemini ile aynı özellikte beyaz ve büyük çiçekli çok hoş kokulu ve en önemli özelliği ise soğukla çok dirençli...Forumdaki arkadaşların bir kısmı da Akdeniz yasemini olduğunu söyledi ancak Akdeniz yasemininin yaprakları daha parlak ve yaprak kenarları daha yuvarlak hatlı,memleketimdeki yaseminin yaprakları ise daha belirgin sivri uçlu ve rengi de mat ve yaprakları kalın..Akdeniz yaseminin çiçekleri ise daha büyük benim bahsettiğim yasemine göre.En önemli farkı ise;Tecrübemden biliyorum Akdeniz yasemini -5 de donuyor ve ölüyor.Geçen kış bahçemdekiler dondu..Ama bu bahsettiğim yasemin -9 larda bile donmuyor.Sizce bu kışa dayanıklı güzel kokan beyaz yaseminin türü nedir?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1728&page=26