Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın
Sayın Omar,
Sayın Agözce,
Benimde memleketimde (Samsun/Alaçam'da)yüksek rakımlı tepenin yamacında çocukluğumdan beri bildiğim kokladığımız normal yasemin var,çiçekleri biraz daha küçük ama yaprakları normal yaseminle aynı ve çalı formunda..Üstelik 5 yıl önce yüzyılın en soğuk günlerini geçirmişti ilçemiz ve 80 cm kar yağmıştı ve sıcaklık -9 dereceye düşmüş en az 5 gün o düşük sıcaklıkta sürmüştü..Geçen Ağustosta memlekete gittiğimde yaşadığını gördüm..Babam yaseminin 30 yıldır orada oldugunu ve mahallelinin kokusunu içine çektiğini söyler hep..Bu yaz gidince çelik alıcam  Geçen yaz sahibi evde olmadıgı için izin alamamıştım çelik için..Bana göre soğuğa dirençli anaçları da var önemli olan onları bulmak 
|
Sevgili Arkadaşlar,
Nihayet o soğuklara dayanıklı 30 yıllık yasemini bayram tatilinde memlekette fotoğrafladım..İnanılmaz bir andı çünkü daha yasemini görmeden 200 metre uzaktan kokusunu yoğun bir şekilde hissettim.Gözlerimi çevirdiğimde hayatımda gördüğüm en büyük; en geniş alana yayılmış ;gövdesi ağaç gibi olmuş ve gelin gibi bembeyaz çiçekleriyle beni karşıladı..İşin ilginç yanı Eylül ortasına gelmemize rağmen hala yoğun çiçekliydi..Çiçekleri Akdeniz yaseminin aynısı ancak daha küçüğüydü..Çok soğuk kışlar geçirmesine rağmen bir dalı bile kurumamıştı.Akşam eve gidince fotoğraflarını siteye ekleyeceğim.Hemen 20 cm uzunluğunda birkaç tane çelik aldım ve bu çelikleri mutlaka köklendirmek istiyorum.Bu konuda ne önerirsiniz?Eğer köklendirebilirsem bu türü yaygınlaştırıp yaşatmak istiyorum.