View Single Post
Eski 13-09-2010, 12:18   #139
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rencberdede Mesajı Göster
Biberlerinize kırmızı örümceğin verdiği zarar belli oluyor. Ne yaparsanız yapın, gelecek yaz o hayvanlar yine olacak. Benim başıma her sene geliyor. Çiçeklenme ve meyve döneminde kimyasal ilaç kullanmak istemediğimden, çözümü yapraklara sulandırılmış kükürt püskürterek buldum. Kükürt kırmızı örümcekleri ve tırtılları kaçırıyor, belki de öldürüyor.
Sayın rencberdede;
Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Diğer taraftan kırmızı örümcek konusunda haklı olabilirsiniz. Ben tarıma daha bu sene başladığım için önümüzdeki seneyi öngöremiyorum. Ama ****** sizler gibi deneyimli arkadaşların düşünceleri çok önemli. İlaçlama konusunda bende doğal ilaçlardan yanayım. Fakat maalesef başedemedim. Bir daha ki yıl tekrarlarsa kimyasal kullanmaya niyetliyim.
Bu arada bahsettiğiniz kükürt'ü nasıl temin edebilirim? Nasıl uygulayabilirim? Bitkiye zararı varmıdır. Daha önce sayın Kudret TEZEL'den bakır sülfat almıştım ve uyguladım. sanırım uygulamadan sonra yaprakların temizliğini iyi yapamadığım için yapraklarda çok fazla deformasyon oluşturdu. Ve maalesef örümcekleri de durduramadım. Acaba sizden bahsettiğiniz Kükürt daha farklı bir malzemeyse ve başarılıysa daha fazla bilgi alabilirmiyim?
Kolay gelsin, teşekkürler.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön