View Single Post
Eski 13-09-2010, 08:22   #34
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nrş Mesajı Göster
Sayın Bahtiyar02 öncelikle size çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ben şu an Antakya'da ikamet etmekteyim . Bahçecilik ve toprak o kadar çok hoşuma gidiyor ki 10 dönüm kadar bir yer almak üzereyim . İnşallah hayırlısı olur.
Sizden sormak istediğim siz de benim gibi memursunuz anladığım kadarıtyla , acaba memur olarak kısıtlı zamanımızı vererek hangi ürünleri yetiştirilmesini öneriyorsunuz. Mesela buralarda zeytin oldukça bol ve uğraşısı az.
Anladığım kadarıyla deşti domates bu iş için uygun ( eğer tarla işi olursa fideler sizden )
Başka fikirleriniz olursa paylaşırsanız sevinirim .

Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramını kutlarım...
Sevgili nrş;
Çok teşekkür ederim.
Bu tarlayı aldığımda ticari boyut hiç aklıma gelmeden tamamen hobi amaçlı emekli oduğumda zamanımı geçirebileceğim bir yer tasarlamıştım.Agaclar.net' ve sitedeki dostlar sayesinde yetiştirmek istediğim bitkilerin türünü,uygulayacağım yöntem ve araçlar hepsini burada öğrendim ve uygulamaya çalışıyorum.Başta en büyük destekleyicilerim hiç bir zaman deneyim, tecrubelerini benden esirgemeyen Hocalarım(Annem ve ablam)Ailem ve dostlarım sayesinde karma bir meyve bahçesi,ev ihtiyacımızı karşılayacak türde sebze ve meyve türleri.Tabi bu arada ülkemize ait yok olmaya başlamış bazı sebze ve meyveleri tekrar üretmek ve dostlarla paylaşmak(Örnek: Siyah yerli karpuz ve deşti domates) Ayrıca tropikal veya yarı tropikal meyveler deneme mahiyetinde yetiştirmeye çalışıyorum. Tarlada hiç bir organik veya zehirli ilaç uygulamıyoruz.Tamamen doğal.Sadece yanmış hayvan gübresi kullanıyoruz.
Kamuda çalışan birisi olarak Ben ve tüm ailem hafta sonlarında ancak tarlaya zaman ayıra biliyorum.Tüm çalışmalarımızı bu iki güne sığdırmaya çalışıyorum.
Şayet tarlayı aldığınızda yetiştirdiğimiz ürünlerden severek sizle paylaşmayı isterim. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle,
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön