View Single Post
Eski 24-01-2007, 08:06   #69
camdankalp
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
gül ve şimşir çeliği

merhaba tüm dostlar

gül çeliği hk.yazılanları okuyunca bende çeliklerimi sizlerle paylaşmak istedim. geçen sene mart ayının sonuna dogru bahçevanımızın olmaz dedigi ama benim inatla benim elimden tutar ben o çeliklere hergün masal okurum diyerek aldıgım gül ve şimşir çeliklerinin hepsi tuttu. acemice ve bahçevanın verdigi bilgilerle gül çeliklerini önce orta boy saksılara dikip topragını sıkıca bastırdım. ve hepsi tuttu ve renk renk gül actı. bu sene daha tecrübeliyim sanırım. geçen cumartesi aldıgım gül çeliklerini saksılara ektim ve ayaz yemesin diye üstünü naylonla sardım. her gün kontrol ediyorum. arada havalandırıcam. ayaz yememesi gerekiyormuş. bide dışarda bahcemin kenarında oldugu icin ufak bir kaseye su koydum.her sabah bakıyorum su buzlanıyormu diye bahcevanımız öyle yapıyor))

şimsirler icin ugraşmadım toprak şu anda 30 cm kadar iniyor ıslak ve yumuşak oldugu icin. sadece zarar vermeden topaga ittim ve can suyu verdim. gecen senede böyle yapmıştım. ayrıca mutfagımda ışık gören yerde maydanoz, limon çiçegi, nane yetiştiriyorum. salatalarda cok iyi oluyor.

bahcemin ufak bir köşesini sebze için ayırdım. sogan marul kıvırcık ve dere tohumları alıp yetiştirdim. ve bu kış hep o sebzeleri tükettik. inanın dışardan alınandan bin kat daha lezzetli ve en azından hormonsuzlar.

tüm yeşillikler gönlünüzde olsun

camdankalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön