Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı
100 meyva mı ?
Bunu yapsa yapsa, Sn.MeyveliTepe yapabilir.
Ben, tüm meyvaları bayram şekeri niyetine tükettim.
|
100 meyvanın kaç gram geldiği meyve büyüklüğüne göre değişir. Bizim gojler hala meyvede. 4-5 günde bir 700-800 gram topluyoruz. Mevsim başından buyana gözlemlediğim şey şudur. Mevsim başında her yaprak dibinden tek bir çiçek açıyor ve bundan meyve bağlıyordu. Bu meyvelerin büyüklüğü de 2 santim boy, 7-8 milim çap gibiydi. Mevsim ilerlediğinde her yaprak dibinde, aynı noktadan üç çiçek açmaya ve üç meyve bağlamaya başladı. Bundan itibaren meyveler biraz küçüldü. Boyları bir santime kadar düştü.
Buna ilaveten, üç aydır meyve veriyor olmanın bir sonucu olarak topraktan çok ciddi potasyum kaldırdığını düşünüyorum. Bunun da meyvelerin küçülmesinde etkisi kesin. 2-3 fidanda organik potasyumlu bir gübreyi yapraktan verdim. 4-5 gün sonra meyve boyutlarının iki misli büyüdüğünü gözlemledim. Buradan çıkarılacak sonuç, kışın yapılacak gübrelemede potasyumca zengin gübreye ağırlık vermek gerekiyor.
Sn.Nariçi, yaprak dökülmesine bir yorum yapamıyorum. Yaprakların kıvrılması bir zararlı marifeti de olabilir. Bu durum kabaca kaç yaprakta bir oluyor? Yani yoğun bir yaprak dökme durumu mu, arada bir bir tane mi?