View Single Post
Eski 09-09-2010, 14:01   #6809
Sevinay
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi klubnika Mesajı Göster

Aaaa, çok güzel!!! Size için cevap buldum, hem de türkçe. http://www.tarim.gen.tr/bitkihastane...ararlilari.htm
Sizin zararlının adı Collembola, inette daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Zararlının tanımı:
Bu böcekler yaklaşık 1-4 mm uzunluğunda, gümüş-siyah-beyaz renk olabilirler. Çoğu arkasında bir çatal kuyruğu mevcut, 3 cm kadar atlayabilirler. Fazla nemli ve organik maddeler zengin olan toprağı severler. Toprağı suladığınız zaman onları nasıl farklı yönlere zıplıyorlar çıplak gözüyle rahatlıkla görebilirsiniz. Sıçrayarak diğer çiçeklere rahatlıkla geçebilirler.

Tedavi: - Carbofuran
İNSEKTİSİTLER / KARBAMATLAR / 5- CARBOFURAN
Genel Adı : Carbofuran
Kimyasal Adı (IUPAC) : 2,3-dihydro-2,2-dimethylbenzofuran-7-yl methyl carbamate
Teknik Maddenin Fiziksel Hali : Renksiz kristaller
Formülasyon Tipleri : SC,GR,WP,FS
Etki Şekli : Genelde kontak ve mide etkili; sistemik insektisit, nematisit
Üreticileri :Bayer, Chunhu, FMC, Jin Hung,Kuo Ching,Makhteshim-Agan,Mitsubishi Chemical,Pilarquim,Sanachem,Shenzhen Jiangshan,Sinon,Sundat,Taiwan Tainan Giant
Akut Oral LD 50 : 8 mg/kg
ADI : 0.002 mg/kg
Zehirlilik Sınıfı : Ib (WHO)
Arılara/Balıklara Zehirliliği : Arılara ve balıklara zehirlidir.
Türk Gıda Kodeksinde Yer Alan Maksimum Rezidü Limitleri (MRL)

En uygun bu ilaç, rahatlıkta çok nazik olan orkide bitkilere bile kullanabilirsiniz
Ilgine cok tesekkur ederim.Ben Londradayim su anda ve bu dedigini bulamadim evde genel susbikileri haserelerine karsi bir ilac var onu kullanacagim baska bir saksiya kullandim 2 gun once bitkide bir degisiklik yok menekselerim kok vermis yaprak halinde deneyip gorecegim oleceklermi kalacaklarmi.Cok sevinmistim butun yapraklar kokverdi diye hatta sapi olmayan yaprak bile kokvermisti.Insallah olmezler zehri verdikten sonra

Sevinay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön