View Single Post
Eski 06-09-2010, 20:34   #49
alexcan1905
Guest

Peter (Penis) Biberi 6 Aylık Detaylı Yetiştirme//Resimli Anlatım

Herkese Merhabalar......

Öncelikle dileğim editörlerden bu sayfanın başka biryere taşınmamasını istiyorum.Nedeni;forumda ve diğer tüm türkçe sitelere baktım ve penis biberi konusunda benim kadar detaylı çalışma yapan göremedim.

Tohumları Nisan 2010 yarısında 5 adet tohum attım.Ama ben hayatımda ilk defa birşey dikip yetiştirme işlemi yapacak olduğumdan, tohumları derine diktiğimi sonradan öğrendim ve sadece 3 tanesi çimlendirebildim.Size kullandığım malzemeleri kabaca yazmak istiyorum.

Malzemeler

1) 20 kg Kestane toprağı veya kestane gübresi olarakta adlandırılıyor.
2) 2 adet 5 kg saksı ve 1 tane 10 kg zeytin tenekesi.
3) Diğer basit malzemer.Su,çomak...vs.

Tohumları attıktam sonra tam 15 gün içerisinde (ne eksik ne fazla) 3 tane tohum çimlendi.

Tarih aşağı yukarı Nisan 2010 Sonu.

Name:  Fotoğraf-0038.jpg
Views: 2881
Size:  42.4 KB

Tabi günler günleri kovaladı.Ve 3 tanesi büyümeye başladı.Hepsi bir arada olursa gelişme duracak ve ilerleme kaydedemiyecektim.Bü yüzden tarih Haziran 2010 ortalarını gösterirken ayırmaya karar verdim.Başlangıçta 10kg zeytin tenekesinin içinde olan fidanların 2 tanesini sağ ve soldakini ayırıp kahve rengi olan saksılara yerleştirdim.Daha üstünde ya 1 ya da 2 tane çiçek vardı.

Tarih : Haziran 2010 Ortası

Bu biberde temmuz başına kadar olan sorunu çözemedim.Oda çiçek dökmesiydi.Halbuki ben suyu bile şaşal su kullanıyordum.Bu nasıl olabilirdi? Forumdaki arkadaşlardan biraz bilgi aldım.Tripsi denilen küçük bir böcek veya havalar çok sıcak olduğundan kökler aşırı sıcak olmuş olabilir diyorlardı.

Bende alüminyum folya ile sardım teneke olanını ama cevap vermedi.Sonra yaşlı bilge kral görünümde bir köylü amca vardı gideyim ona sorayım dedim.Ve bana dediki "Sen çok sulamışsın belli.Senin biberler azmış.Az su veririsen biber yapar çok su verirsen boy atar.Yapraklar büzüşünceye kadar bekle ve odan sonra az dirilecek kadar su ver.Ayrıca haftada bir fazla derine inmeden toprakları havalandır." dedi.Ve dedikini yaptım.

Ağustosun 15.gününden itibaren düzelmeye başladı.Sonuç mükemel oldu.Artık çiçek dökmüyor ve dökse bile tek tük döküyordu.

Şimdi size fotoğrafları ekleyeceğim fakat bulunduğum yerdeki avantaj ve dezavantajları sıraklamak istiyorum.

Avantajlarım
1) Apartmanın 2.katında yetiştiriyorum ve bolca güneş mevcut.
2) Şehir haatı olsa gerek Allahın bir kulu papatya bile yetiştirmiyor.Bu bana çiçeklerimin tozlaşmasında şekil bozulması yaşamayacağı garantisini verdiğinden avantajdayım.
3) Balkonun geniş olması.

Dezavantajlarım
1) Avantajlarımın 2.maddesi bana şöyle bir dezavantaj doğuruyor.Kimse çiçek bilgisine sahip olmadığından yardım edemiyor.
2) Bende ilk defa bir bitki yetiştiriyorum.

Şimdi gün geldi çattı biberler çıktı.Fakat daha küçükler.En büyük avantajım baştada dediğim gibi etrafta hiç biber ve bitki olmadığından şeklin düzgün çıkması.Tabi bazılarının kafa kısmı daha çıkmadı.Sanırım 15 güne kadar hepsi daha büyür ve gerçek kallerini alırlar.Acılık konusuna gelince şöyle söyleyeyim bu fotoğrafları çekerken elim kolum yanlışlıkla biberlere değdi inanın ki acı acı kokuyordu elim ve kolum.Bizim burada Adanalı bir abi vardı.Acıyı fealket seviyordu.Bu biberlerden 1 tanesi resim çekerken koptu ono götürdüm yesin diyerekten yedi ve durum felaket.Adamın gözlerinden yaş geldi kızardı.Hemen suya sarıldı.Benden size söylemesi.Bir güzel ata sözü yazayayım espiri anlamında "Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkması vardır."

Kızarma Dönemindede Resimler Ekleyeceğim.Herkese İyi Çalışmalar.Umarım Aklınızda Sorulara Cevap Olur.Tam Bu Sayfayı Hazırlamak İçin 1 Saat 37 Dakikamı verdim.Beğenirseniz Sevinirim.Tüm yorumlara açığım.Teşekkürler....

Ve bugün...06 Eylül 2010 Haliyle Son Durumu....

Name:  Fotoğraf-0052.jpg
Views: 2475
Size:  47.7 KB

Name:  Fotoğraf-0072.jpg
Views: 2383
Size:  46.2 KB

Name:  Fotoğraf-0056.jpg
Views: 2871
Size:  45.1 KB

Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön