View Single Post
Eski 08-09-2010, 00:45   #168
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Kesinlikle yeni bitki yok artık. İlk seneler iyi ama aradan 3-4 yıl geçince bakım yapılmıyor artık, şekilleri bozuluyor, saksılara sığmıyor, sıhhatleri gidiyor..

Bir de şunu anladım ki, balkonda sarmaşık olmaz. İlk 2 sene sarmaşık da iyi. Ama sonra çok çirkin oluyor, tazeliği kalmıyor, sürekli büyük saksı istiyor.

Çarkıfeleğim 3. yılında(bu yıl) ilk defa açtı ama dalları çok çirkin bir hale büründü. Altları kel, aralarda kurumuş sarkan dallar, boyum tavana yetişmiyor.. Ayıklayamıyorum..

Selluka zaten rezil durumda, o da 2.5 senedir benimle ama saksısına bir türlü bakım yapamadığımdan iyi gelişmedi, açmadı, böceklendi, bitli fasulye gibi birşey oldu.

Sardunyalarımın hepsi öldü. Sıcak ve unlubit bileşiminden dolayı.

Kalanchoem de unlu bit kurbanı.

Yasemin ne durumda anlayamıyorum, zira bir taraftan çarkıfelek; diğer taraftan kurumuş hederalarım onu boğmakla meşgul.

Arap fulleri çok güzel açtı yaz boyu ama onlar da ölmek üzere, büyük saksı istiyor ama nedendir bilmiyorum mecalim yok. Sanki değiştirirsem hepsininkini değiştirmek gerekir diye düşünüp sürekli erteliyorum.

Ne oluyor bilmiyorum ama artık bu sıcak havalar bitkileri yaşatmadığı gibi insanları da yaşatmaz hale geldi. Enerjim yok, balkonlar alev alev yanıyor çıkamıyorum. Buraların yazları artık yaşanmaz oldu, insanın hayatını mahvedecek seviyeye geldi.

Oy kıyamam ben sana ,ama haklısın bu yaz gerçekten çok kötü gitti.Benimde sardunyalarım bazı kaktüslerim hep öldü
Sen Kasım gibi hepsini buda bence ,seneye bahara hem tazelenir hem de boyunun ermediği noktalara kadar uzamazlar .Ben de İstanbul Tekirdağ arasında aklımda çiçekler çözümlerle geçirdim yazı .Beni tek kurtaran köy oldu .Toprağa ekiecekleri köye götürünce hem balkonda yer açıldı .Hem de iş azaldı .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön