View Single Post
Eski 05-09-2010, 23:19   #422
Azura
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2010
Arkadaşlar selam ;
Derin arkadaşa bu kadar yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta aramızda ****** muhalif düşüncelerde olmalı ki en doğrusuna ulaşalım.
Benim fikirlerim şu şekilde olgunlaştı.Makaleye göz attım.Üzerinde çok durmadım.
Kendimi tanıtmak gerekirse ben dış ticaret firması sahibiyim.Ankarada 5 dönüm üzerine babam bir ahır kurdu.10 adet süt ineği (düve) ile 3 ay önce başladık.İneklerden 8 adeti 6-7 aylık gebe durumda.Besi kooperatifi üyesiyiz.Hasıl üretimini bende ciddi ciddi düşünmeyteyim ve 2 aydır forumu takip ediyorum.
Bence konuya şu açıdan bakmak lazım.
1.Rapor 2003 tarihli neredeyse 7 yıllık.
2.Raporun Türkiye şartları için hazırlanmış bir ropor değil.Türkiye şartlarında maliyet hesaplaması yapılması gerekir.Toprak kullanımı,işçilik,su,elektrik,mazot ( ki dünyanın en yüksek yakıt fiyatına sahibiz).Benim yaptığım ilk yatırım maliyetleri bu iş için değer diye düşünüyorum.Lakin dediğim işletme maliyetleri ülkeden ülkeye hatta Türkiye içinde şehirden şehire değişim göstercektir.
Ben bu sistemle kazancım olacağına inanmaktayım.Kooperatifin bize verdiği ana girdi işletme maliyetleri şu şekildedir.
1kw elektrik : 0,40Krş. Yeni teknoloji klimalarında A enerji elektrik sarf ettiğini düşünürsek mantıklı olacaktır.
1 ton su : 0,20Krş tan bizlere sağlanmaktadır.
Peki ilk yatırım için maliyet ;
Kapalı mekan konusunda elimde 40" lik bir konteyner bulunmakta.Müşterim ücretsiz olarak bana hediye etti.İç malzemelerin maliyeti ise tüm malzemeler dahil 4000TL ye mal olmaktadır.
Yem değeri ile ilgili incelemelerimde ürünün gerçekten faydalı olacağını görmekteyim.Sonuçta dünyada bu tarz bir ürün var ve insanlar kullanmaktadır.Özellikle Hasılmatik firmasının getirmiş olduğu makine Avusturalya menşeili olup firma patent tarihi 2009 yılını göstermektedir.Yani yeni bir teknoloji.
Mantıklı düşünürsek bu hayvanın doğasında zaten yeşil yem yemek var.
Bu işi düşünmeme 2 konu sebeb oldu.
1. Hayvanımızın biri hastalandı ve kuru yemden dolayı olduğunu söyledi veteriner.Hayvan 3 gün çok ağır durumdaydı.Biz telef olcak diye düşünürken - ki 6 aylı gebe - ilaçlar,iğneler,özel bakım vs ile kendine getirebildik hayvanı.****** karşılığında masraf oldu.Araştırma sonrasında yeşil yemin gerçekten kuru öksürüğe sebeb olmadığını gördüm.( Sadece yeşil yem kullanmayı planladığım manasına gelmesin.)
2.NTV de yayınlanan bir belgesel.İsmini tam hatırlamıyorum ama Amerikadaki et kartelinin max. kar amacı için hayvanlara yaptıklarını anlatıyor.Mısırın besi ve süt hayvanlarının doğasına aykırı olduğu ve mısır yemlerinin hayvanlarda öldürücü bakteriler oluşturduğunu gösterdiler.Bir küçük işletme ise arazide doğal yemlenmeye bırakıyordu - ki adamın ürettiği tavuk ve büyükbaş etleri organik diye geçiyordu.Hepsini biraraya getirince bence mantıklı bir yatırım olacak diye düşünüyorum.
Gelelim en kötüsüne.****** denemelerden sonra netice çıkacaktır ortaya.Eğer faydasız olacak olarsa zarar edeceğimizi düşünmüyorum.Klima her zaman evlerde de kullanılabilir.Raf sistemi alet odalarında kullanılabilir.Hayvancılıkla uğraşan herkesin ufakta olsa bir bahçesi vardır ve sulama sistemide orada kullanılabilir.Konteynerimi de kuru yem deposu yapabilirim.Bence herkes için denemeye değer.
WHISKY ARKADAŞIMIZ BUGÜNE KADAR BİZİ ÇOK GÜZEL CESARETLENDİRDİ.KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.SONUÇ KISMINA GELDİK WHISKY.ÜRÜNÜ ŞU AN KULLANIYORSUN VE BİZLER NACİZANE SENDEN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUZ.HAYVANLARIN VE SÜT ÜRETİMİNİN DURUMU NEDİR? OLUMLU VE VAR İSE OLUMSUZ YANLARI NELERDİR? BİZLERİ BİLGİLENDİRİRSEN ÇOK MUTLU OLURUZ.

Azura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön