Sayın PlentyPlant,açıkçası çok önemli bir konuyu gündeme getirdiniz teşekkür ederim.Bu forum tamamen amatör bitki yetiştiriciler tarafından yürütülüyor herhangi kurumsal bir yapı (Society,dernek
vb.) ile bağlantılı değil.Bu nedenle alt bölümlerin adlandırılması bile tamamen amatörce yapılmış.Konumuzla ilgili olarak ''kaktüs ve sukulent'' bile elma ve meyva demekten farksız.Çok iyi bilindiği gibi kaktüs (Cactaceae) bir familya adı sukulent ise gövde ve/veya yaprakları su biriktirecek şekilde genişlemiş değişik familyalardan bitkilerin genel adıdır.Tüm kaktüsler sukulenttir ama bunun dışında değişik familyalardan bir çok sukulent türü mevcuttur.Herhalde bu başlık sadece ''Sukulentler'' olmalı.Bitki taxonomisi tüm bitkileri türler (birbirinden ayrılabilen temel birimler) bazında tanımlayıp en son bitki krallığında (Kingdom) toplayacak şekilde gruplandırmaya dayanır.Bu sınıflama sisteminde Stapeliad (Stapeliae) Apocynaceae familyasında yer alan bir kabile/boy (Tribe) olup 28 genus içermektedir. Bu taxonomiye uyan bir başlık adlandırması halinde (Ben yapılmasını şiddetle tavsiye ederim) kuşkusuz türler alt başlıklar şeklinde tanıtılabilir.Ancak daha önce açılmış olan konuların hobiyi geliştirici şekilde entegrasyonu zor görünüyor.Örneğin Stapelia konusunda Stapeliadan fazla Orbea, Huernia hatta Euphorbia ve Kaktüs görüntüleri var.Kültürümüzde varlıkları ayrı ayrı tanımlama, sınıflama isteksizliği var.Bu durum maalesef bitki yetiştirme hobisinde de yaygın.Ben açıkçası bu durumu kesinlikle yetersiz çabalarımla bir parça olsun aşmaya çalışıyorum.Forumun en azından bu bölümü taxonomiye uygun başlıklar ile düzenlenmedikçe her türü (taxonomideki yerini de mutlaka belirterek) ayrı başlıklar ile tanıtmak ilgilenenler için daha yararlı olacaktır.Maalesef çok geniş bir kolleksiyonum yok. Herhalde tanıtacağım tür sayısı 50'yi bulmaz.Çok karışıklığa neden olacağımı düşünmüyorum.Ayrıca ''international'' sukulent forumlarında yüzlerce sayfa olabiliyor.Bizim forumdaki 4 sayfamız
çok mütevazi hatta zayıf kalıyor.Nitelik ve nicelik gelişmeli.