View Single Post
Eski 05-09-2010, 12:54   #3
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilhan1959 Mesajı Göster
merhaba dostlar,
akçakoca/düzde de 5 dönüm fındık bahçem var.ben fındığı sökerek başka ekim yapmak istiyorum.
içinde sürekli akar kaynak suyu var.
şebeke suyu ve elektrik de yakın.
tarla güneye bakıyor.ancak ana karayoluna 50metre uzak.

topraksız tarım serası düşünüyorum.
ne önerirsiniz.don görmüyor tarlanın 1,5 dönümü sürekli sulu yeren su çıkmakta.ot biçince 20-25günde hemen otlanıyor.boy atıyor.

selam ve saygılarımla
ilhan durmaz/kdz.ereğli
Sayın İlhan durmaz;
Bende bu sene topraksız tarımla tanışan ve balkonunda kendi çapında hobi maksatlı denemeler yapan biriyim. Kdz.Ereğli'de yaşıyorum. Tıpkı Sayın Katsu gibi nasip olursa ilerleyen yıllarda bende ticari olarak bu işin hayalini kuruyorum. Size nacizane tavsiyem, Topraksız tarımı hiç denememişseniz ve konuya yabancı iseniz, herşeyden önce küçük bir deneme serası kurup(50 veya 100 m2), bir kaç çeşit sebze yetiştirerek, konuyla ilgili deneyimler yaşamak olacaktır. Bu deneyimler ilerde yapacağınız yatırımları da doğru yönlendirmenizi sağlayacaktır.

Bu arada fırsat bulursanız sizinle tanışmayı da çok isterim. Belki biliyor olabilirsiniz, Sayın Kudret TEZEL'de Erreğlilidir. Arada bir de memlekete geliyor ve buluşuyoruz. Kendisi yıllardır topraksız tarımla ilgilenmesi nedeniyle
bu konuda bizlere göre duayendir. Ve hiçbir karşılık beklemeksizin yardımlarını ve paylaşımlarını da esirgemez. Size özelden telefonumu göndereceğim. Umarım tanışmak ve sohbet etmek nasip olur.
Saygılarımla, hoşçakalın.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön