View Single Post
Eski 05-09-2010, 10:07   #374
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fskandemir Mesajı Göster
Sayın Epsody şimdiden başarılar. Bir iki tavsiye de benden olsun;

>İçi içe geçen saksıları kullanarak "Katlı" bir sistem yapılabilir, hemde solucanlar fazla rahatsız etmeden gübremizi hasat ederiz.
>Pişmiş yemek atıkları, bende soru işareti oluşturuyor.Çünkü yemeklerde kullanılan yağ, soğan, et vb. solucanlar için çok iştah açıçı değil.
>Çay atıkları hem nem tutucu hemde parçalanmış ve düzenli çıkan bir atık....

Tekrardan başarılar...
Arkadaşım fskandemir;açıklamalarında endişlerine mazhar olan yağ et soğan hatta narenciye kabukları dışarıdan alınan solucanlar için geçerli bir durum olmaktadır, toprak solucanları için benim uygulama ve tavsiyelerim aşığıda açıklanmıştır, uyguluyacak arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.

İlgi duyan üyeler, bu başlıkta amacım arkadaşlarıma solucan gübresi üretimini hedef alarak, gerek saksılarımızdaki gereksede bahçe toprağında bulunan solucanları üretmeyi sağlarken mutfaktan çıkan her türlü bitkisel atıkları vede pişmiş yemek artıklarını değerlendirmek amacına yönelik boşta bulunan bir saksı ve hazırda bekleyen bitki toprağı içinde bu işlemi yaparak edineceğimiz teçrübelerimize göre gelişmeler sağlıyarak düzenekler kurulması sağladığı takdirde, bu düzeneklerin en altına solucanlarımıza yatak görevi yapacak malzemelerin başında yaprak çürüntüleri, malç malzemesi içinde olgunlaşmış saman çürüntüleri vede yumurta kolilerinin kırpıntıları ile baskısıs kağıt kırpıntılarından oluşabilir.

Daha sonra bu yatak malzemesinin üzerine toprak solucanlarımızı veya dışardan temin ettiğimiz diğer solucaları bırakabiliriz. solucanlarımız yatak malzemenin içine yayıldıktan sonrada mutfak artıklarımızdan başlıyarak bir sıralar halinde bitkisel ve mutfak artıklarımızın pişmiş yemek artıkları şekilinde devam ederken bu artıkları biraz öğütme yaparsak daha yararlı olmaktadır.

Kendi uygulamalarımda örnekle bitkisel atıkları öğütüm işleminden sonra bu atıklara ben toprak yerine leonardit ilavesi yapmaktayım, aynı şekilde pişmiş yemek atıklarını hümik asitle harmanlıyarak sunmaktayım, bu uygulamalarımla solucanların beslenmelerine sunduğum bu atıkların solacanların sindirimlerine kolaylık sağlamış olmaktayım.

Bu konu başlığına ilgi duyan arkadaşlarıma gereken paylaşım desteğini sağlıyarak onların bu çalışmalarına yardım etmek benim için büyük mutluluktur, ilgilenen arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön