View Single Post
Eski 23-01-2007, 13:23   #15
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese iyi gunler, Kursat nihayet kolakasi bulup pisiriyorsun, simdiden afiyet olsun. Ben burda simdi nasil pisirecegini anlatayim daha sonralari evde pisirilecegi zaman resimlerle de "yoresel yemekler bolumunde de anlatirim"

Kolokas yumrularinin kabuklarini soymadan once, varsa uzerindeki topragi su ile akitiniz. Kabuklarini soyduktan sonra onu kesinlikle yikamayiniz, tamiz bir mutfak peskiri ile kurulayip, yine bir elinizle peskirle birlikta kolakasi tutarak, diger elinizle de bir bicak vasitasi ile, kolakas yumrusu uzerinden kucuk, kucuk [kayisi buyuklugunde] parcalar kesin ve bu parcalari bir kab icerisinde tutun.

Bir tencereye koydugunuz sivi yag icerisinde kuzu etlerini[miktari siz belirleyin, etler kolakastan fazla olmasin] kizartiniz, etler kizardiktan sonra daha once parca, parca kestiginiz kolokasi, tenceredeki etler icerisine dokunuz, uzerine irice bir sogan dograyiniz, ekleyceginiz salcayi bir bardak su icerisinde eritip kolokaslarin icerisine ekleyiniz, bir yarim limon suyunu ve tuzunu koyun, uzerine de tencere icerisindekileri ortecek sekilde su ekleyin sonra hafif ateste pisirin.[kaynamaya basladiktan sonra yaklasik 35- 40 dakika] Arzuya gore icerisine tarcin, karabiber ve kereviz[kok kereviz deyil de dal kereviz] eklenebilir. Sanirim siz yemeden once uzerine kirmizi pul biber koyacaksiniz. Tekrar afiyet olsun

Kohlrabi Kibrista tuketilen bir sebze, genelde cig olarak yenir. Kibristaki ismi GULUMRA birde CEHENNEMTOPUZU diyorlar. Zeytin, sicak ekmek ve sarapla cok guzel gider. Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön