Allianoi ile benim köyüm arasında'ki ilişkiyi ve köylümüzün içinde kaldığı çelişkiden bahsedeyim. Çünki Allianoi benim köyüm olan Ayazkentin mücahir alanı içerisine alınmış durumda.
Biliyorsunuz, geçen yıl akp hükümeti bir çok beldeyi, nüfusu 2000 altına düşen ve turizm alanı dışında kalan küçük yerlerin belediyeliklerini kapattı. Alliaoni'nin Ayazkent'in mücahir alanına alınmış olması nedeni ile nüfusu 2000 kişinin altına düşen Ayazkent'in belediyeliği -turizm bölgesi- vasfı kazanması ile kurtulmuş oldu.
Köylümüz karışık duygular içinde. Çünki hem yapılacak olan baraj'a sulama yönünden ihtiyaç duyuyor, hem'de belde'yi, köy olmaktan kurtaran Allianoi'nin baraj suları altında kalmasına üzülüyor.
Her ne kadar, baraj inşaatı sırasında bazı eserler bulunmuş olsa'da, aslında burasının, çok eskiden beri antik kent olduğu biliniyordu (1800 yıl önce, bir seyyahın anılarında, Allianoi'den bahsettiği belgeler hala duruyor). Barajın yapılması planlanırken bu durum göz önüne alınmamış.
Tam anlamı ile plansızlık örneği.
Ben kazanacağımız hakkında şüpheliyim. Çünki bir çok mahkeme kararı olmasına rağmen, hükümet mahkeme kararlarını uygulamıyor (altın madenlerinde olduğu gibi).
|