View Single Post
Eski 26-08-2010, 20:19   #30
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Ortadoğulular bu işte fena gözükmüyorlar. Önceki araştırma Mısır'da yapılmıştı. Bu ise Ürdün'de yapılmış. Fusarium genus (fusaryum cinsleri), Cephalosporium sp., Cylindrocladium sp. and Epicoccum sp. cinsi mantarlar, Pseudomonas isolates (Pseudomonas izolotları) canavar otunun gelişimi üzerinde %80 üzerinde etkili olmuşlar.

Not: Laboratuarlarının çok gelişmemiş olmasından dolayı için etkili Pseudomonas şuşlarının hangisi olduğunu tam tespit edememişler.

Isolation and Evaluation of Indigenous Fungal and Bacterial Isolates as Potential Bioagents Against Broomrape (Orobanche cernua) in Jordan

Hastalıklı (solmuş, gövdesi yumuşamış) Canavar otundan alınan örnekler, bence sulandırılmış melas içine yatırılarak fermente edildikten sonra bir kaç canavar otu bitkisi üzerinde denenebilir. Resimdeki gibi bitki kökünden toplanan örnekleri melasa yatırmak gerekiyor. (Bu konuda bugün Mikrobiyoloji ve Toprak konusunda B. thuringiensis'in izole edilmesi ve çoğaltılması ile ilgili ayrıntılı bir alıntı ekledim. Yukarıdaki makalede de aynı yöntemle entomopatojen fungus ve bakteriler izole edilip üretiliyor.)

Name:  canavar_otu.jpg
Views: 51907
Size:  35.8 KB


Düzenleyen acemi_caylak : 27-08-2010 saat 09:29
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön