Saikou Arkadaşım, açıklamalarım her ne kadar hobi maksatlı gibi görünsede, amatörce uğraşılarımın sonucunda, profosyellerin ticari düşüncelerindeki eksikliği gösterme yönündeydi size önerdiğim toprak solucanlarıyla gübre üretim işini ele alarak daha kaliteli ve doğal bir ürüne kavuşma gayreti içindeki oluşumdan dolayı bu ısrarlı açıklamaları yapmaktayım.
Sizde bilirsinizki bir üretim işine ticari kar amacı güdülerek yürütülmesi halinde uygun kaliteden söz etmek bana göre mantıklı gelmemektedir, sizin bahsettiğiniz solucan türleri çok oburluklarından dolayı atıkları kısa zamanda tüketmeleri ile kabul görmektedirler, atıkların onların sindirim sistemlerinde tam manasıyla sindirilemeden dişkılandığından, bitki kökleri tarafından uygun forumda oldukları şüphesiz toprak solucanlarının gübreleri kadar yararlı olduklarını söyleyemiyorum.
Ama toprak solucanları onlar kadar obur değiller topraktan aldıkları çürüntüleri sindirim sistemlerinden kısa zamanda atmadıklarından çürüntler solucanlar tarafından çabuk dışkılanıp açlık duygusu yaşanmamaktadır.
Şimdi size tekrar açıklama yaparak ticaret diyorsanız sizin solucanlar, ama kalite istiyorsanız toprak solucanlarını tercih edeceksiniz benden söylemesi, takdir size kalıyor sevgilerimle hoşça kalın.
|