View Single Post
Eski 22-01-2007, 14:48   #68
aygans
Yeni Üye

aygans's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2007
MERHABA,
Ankara'da atık pil toplama yarışması düzenlendiğini duyduğum için yaptığım arama sonucunda bu siteye ve foruma ulaştım. Bir ilköğretim Okulu'nda Resim Öğretmeniyim. Atık pilin zararları konusu herzaman öğrencilerime anlattığım önemli sosyal içerikli konulardan biri olmuştur. Geçen sene çalıştığım okulda(ki müdürümüz ve diğer öğretmen arkadaşlarımın desteği çok önemliydi),toplum hizmeti kapsamında öğrencilerimizle birlikte atık pil topladık. Bu pilleri kendi dersliğimde hazırladığım kutularda biriktirdik. Kilo olarak bilemiyorum ama oldukça fala pil topladığımızı söyleyebilirim. Bu konuda okulumuza yazılar astık, bu konuda öğrencilerimizin hassas hale geldiğini görmek beni çok gururlandırdı. ANCAAAK... Yıl sonunda TAP'ı arayarak bu pilleri nereye verebileceğimizi sordum. Kargo ile gönderebileceğimi söylediler. Pil göndereceğimizi öğrenen firmalar, pil taşımalarının yasak olduğunu söyleyerek kabul etmediler.
Şu anda başka bir okulda çalışıyorum ve duyduğuma göre o piller "ÇÖP"e atılmış!!!
Şimdi yeni okulumda tekrar bu çalışmayı başlatmak istiyorum ama yine piller elimde kalırsa? toplu şekilde atık oluşturduğum zaman daha kötü olmayacak mı?

Ankara için pil toplama kutuları haricinde, bir yere ulaştırılıp zararlı hale gelmesi garanti engellenen bir yer bileniniz var mı?

Ayrıca bu kadar faydalı bir siteyi bulmaktan, burada bulunmaktan ve bu kadar önemli bir konuda paylaşım yapılıyor olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmeden geçemeyeceğim...
Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın...

aygans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön