Umarım Sevgili Malina, agaclar.net Forum Kurallarına aykırı da olsa, İdris Şenol'un 1700 nolu mesajını silmez. Kişilerin sıkıştıklarında nasıl düzeysizleştiklerine güzel bir örnek.
Çünkü insanlar öğrendikçe sorgulamaya başlıyorlar. Bu ise birilerini rahatsız ediyor. Bilinçli insan kullandığı ürünün içeriğini bilmek ister. Ürünün yararlarını sorgular. Buradaki gibi uçacak, kaçacak, nematoda, yaprak bitlerine ve bilumum diğer zararlılara karşı tek ürün, "all in one" diye tanıtım yaparsanız insanlar doğal olarak kuşkuyla bakar. Boşuna mı dünyada binlerce organik ürün var? Demek ki bu üreticilerin hepsi kara cahil. Hiç arge yapmamışlar, hiç kitap okumamışlar. Biyoloji dersen haberleri bile yok. Bunların hepsini Türkçeyi bile doğru düzgün kullanmayı bilmeyen, yağmurun bu yılki ayçiçek verimine etkisini görmeyecek kadar
tarafgir bir şahıs iddia ediyor. Pes doğrusu.
Çünkü insanlara kendi gübrelerini nasıl yapabileceklerini anlatmak, söyledikleri meşhur bakterinin bu işlerin hepsini tek başına nasıl yaptığını sorgulamak işlerine gelmiyor.
Bu işin peşinide kesinlikle bırakmayacağım. Roa Plus ürününden elinde olan birisi bana ulaştırırsa sevinirim. Pahalıda olsa laboratuvar ücretini kendim karşılayarak bu ürünü tahlil ettireceğim ve sonuçlarını buradan da yayınlayacağım.
Hiç tartışılsın istemezdim ama Doğasever yazdığı için vurgulamak zorundayım. Aynı zamanda Sim Derma'nında bir müşterisiyim. Ürünün işe yaradığını biliyorsam, okuduğum bilimsel kaynaklarda bu ürünlerle ilgili yüzlerce araştırma varsa neden kullanmayayım? Üstelik kullandığım bütün ürünleri
burada zaten yayımladım. Saklım, gizlim ve kimseden çekincem yok. Kaliteli ve içeriğinin ne olduğu belli ürünleri neden desteklemeyeyim. Neden Sim Derma, EM
vb. ürünler üretim sırrı demeyip içeriğini açıklıyorlarda, Roa Plus'çılar açıklamıyorlar. Bence, bilinçli üreticiler için sadece bu bile başlı başına bir kuşku nedeni.