View Single Post
Eski 21-08-2010, 13:26   #11
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Toprak konusundaki tecrübelerim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bağcı38 Mesajı Göster
Aranıza yeni katıldım doğal olarak sorunumun olduğu killi toprak ve ıslahı hususundaki bu konu başlığı ve leonardit ve humik asit başlıklı konuyu inceledim.
2500 m2 bağım var bahar aylarından itibaren işlemeye başladım mevcut ağaçları ve asmaları budamayı tamamladım.
Arkadaşım bağcı38 Ahır gübreleri ve leonardit sizin ağır ve killi toprak yapsında gerekli düzenlemeler yapması bakımından uygulanmasında önemli katkılar sağlıyacaktır arkadaşım, size arkadaşların bu açıklamalarına ilaveten benim de çok doğal ve ekonomik gelecek bir yaklaşımla, kendi bağ ve bağçelerimizde oluşan her türlü atıkların (dallar, yapraklar ve her türlü bitki artıklarını) öğütere bir miktarda saman karışımı ile malç şeklinde asma ve meyve ağaçlarınızın dal iz düşümüne gelecek şekilde uygulama yaparak, buralarda toprak içi canlıların yaşamlarını aktif ederek ağır toprak yapınızın işlerliğini sağlamada toprak içindeki bu canlıların sizin bahçıvanınız olarak buralarda ikame etmiş olacaksınız.

Bu konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak için, Epsody'nin açmış olduğu konu başlıklarına göz atarak gerekli bilgi paylaşımlarına ulaşabilir yazacağınız mesajlarlada ayrıntılar konusunda bu başlıklarda gerekli bilgileri sağlayabilirsiniz, sevgiler saygılar

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön