Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Saikou
öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum...başlığı takip etmekteyim bir süredir...ancak yeni üye olup katılmam mümkün oldu...
konuyla ilgili benim anladığım en önemli şey ise solucanın cinsi...özellikle de bu iş için en ideali kabul görülen kırmızı california solucanı olduğunu kavramış bulunmaktayım...
fakat en büyük sıkıntı temini...
şahsen muhtelif zamanlarda denemeye kalkıştım ancak bunu temin etmem mümkün olmadı...
bu konuda yardımcı olacak birileri varsa lütfen bana ulaşsın...
|
Arkadaşım Size yardım etmek benim için büyük bir zevk olacak, yanlız dikkatini bir noktaya çekerek sizi uyararak solucanlar konusunda ilginizin kırmızı kaliforniya solucanınıza yöneltmenizin anlamı acaba bu işi ticari anlamdamı düşünerek ilgilendiğinizi öğrenmek isterim.
Ben şahsen hobi maksatlı düşünenler için toprak solucanlarını tercih etmelerini öneririm, toprak solucanı temin etmekte hiç bir zorluk yok, diğer canlıları evcilleştirerek nasıl üretimi yapılıyorsa solucanlarıda toprak üstüne yaprak çürüntüsü ve diğer organik madde artıklarını bu yaprak çürüntülerine karıştırarak nemledirip üstünüde güneş almıyacak şekilde bir örtü ile kapatarak toprak solucanlarının buralarda toplanmasını sağlıyarak, başlangıç için yeterli solucan toplanmasını mütakip, uygun bir düzenek içine alarak solucanlarla gübre işine başlayabiliriz.
Solucanlar konusundaki ilgilerin ne anlam taşıdığı ve ne gibi bilgiler sahibi olduğunuzu belirterek sizin bilgilerinizi tamamlıyacak detaylar konusunda yardımcı olacağımı bilmenizi isterim, sizi tekrar bu başlıkta görme dileğimle hoşça kalınız.