View Single Post
Eski 21-08-2010, 00:16   #1002
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Doğasever,

Çok teknik yazılardan anlamıyorum fakat son mesajlarınızdaki makaleler EM'nin petrol ve türevlerini parçalayıp doğada yok ettiğini anlatıyor sanırsam. Gerçi türevleri diye bir şey yoktu ben ekledim. Kastım, kimyasal tarım ilaç ve gübreleri.

Bu makalelerden şöyle bir sonuca vardım. Kullanılan kimyasal tarım ilaçları ve gübreler ile kirlenmiş toprakların EMA ile, doğal haline bırakılmasına kıyasla daha hızlı temizlendiği. Yanılıyor muyum?

Ben doğal tarım hevesi ile bir şeyler yaparken. Çevreden topladığım çiftlik gübrelerini (yanmış veya çiğ) direkt toprağa vermektense bir depo içinde su ve EMA ile karıştırarak şerbet yapıp, 15 gün dinlendirdikten sonra süzerek toprağa vermekteyim. Yaptığımın çiftçilik tekniği açısından doğruluğu ayrı bir tartışma konusu. Burda merak ettiğim; topladığım gübreler konvansiyonel tarım ile üretilmiş taze ve hazır yemle beslenmiş hayvanların çıktısı olduğu için EMA bu gübrelerin içindeki (kalmış olması olası) kimyasalları parçalayabiliyor mu? Evetse, doğada kendi hallerine bırakıldığında parçalandıkları süreye kıyasla ne kadar hızlı?

Saygılar.

Düzenleyen bayindirmevki : 21-08-2010 saat 00:17 Neden: ek
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön