Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Akdarı....
Birkaç gün önce bir kavanoza yarısına kadar akdarı doldurup, sonra ¾ üne kadar su ekledim.
Ertesi gün çalkaladım ve kaybettiği suyu ekleyerek yeniden ¾ üne kadar doldurdum. Sonra kavanozun kapağını kapatıp dolaba kaldırdım.
3 gün içerisinde pH 7’den 3.9’a düştü.
Daha sonra bu sıvıya mikroskop altında baktım ve bir çok bakteriyel aktivite gördüm.
Ayrıca üstte yüzen beyaz parçalar vardı, bunlardan bir parça alarak baktım ve bayağı sağıklı mayaların geliştiğini gördüm.
Bu yüzden akdarının laktik asit bakterileri ve maya için iyi bir kaynak olduğunu düşünüyorum.
Not: Mikroskopla bütün bakterileri görebildiğinden emin değilim. Çünkü mikroskopla ilgili fazla bilgi vermemiş.
Birde internetten bulduğum resmini ekleyeyim.
Eklenti 164702
|
Eeee bu kadar mı?
Laktik asidi havadan da topluyacaktık. Kapağı sıkı kapamadınız umarım.
Sıvıyı süzecek ayrı bir kaba alacaktık.
Üzerine 10 katı taze
süt dolduracaktık.
1/3 oanında
pekmez karıtıracaktık.
Bu sıvıyı 20 kat su ilave edecektik.
Elde ettiğimiz kültürden 4 litre suya 4 tatlı kaşığı koyarak, toprağa ve komposta karıştıracak ve hatta bitkilerin yapraklarına spreyleyecek hem zaralılardan koruyacak hem bitkiyi kuvvetlendirecektik.
Pirnçten yapıyorsak
akdarıdan da yaparız diye düşündüm.
Yoksa başka bir formül deneyeceksiniz?
