Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem
Sevgili Kürekçi, seni kutluyorum. Aslında Karan Yilmaz'ın dediğini başarabilmenin yolu da; senin dediğin yerden geçer gibi geliyor.
|
Yücel Bey teşekkür ediyorum. Bu forumda birçok kişi, aslında birçok konuda hemfikir oluyor. Fakat internet denen ortam öyle birşey ki insanların anlaşabilme, meramlarını dile getirebilme kabiliyetlerini köreltiyor. Hatta uzun süre bilgisayarın başında kalınca konuşmayı bile şaşıracak noktaya getiriyor insanı.
Yalnız bunun suçlusunun yine bizler olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayatımıza internet girene dek yazı yazarak anlaşmaktan ziyade, konuşarak derdimizi anlatırdık. Bu durumda, vurgulamalar, ses tonlamaları, jestler, mimikler ön planda olurdu. İnternet denen bela(!) hayatımıza girince yazı ile tekrar tanışmış olduk. Fakat bu sefer de günlük konuşma dillindeki akıcılığı sağlayabilmek adına kendi kafamızdan kısaltmalara başvurduk. Konuşmaların içinden duygu uçtu gitti. Çok da önem vermediğimiz yazım kuralları da, böylece hepten köreldi. Anlaşmazlıklar da bundan sonra ortaya çıkmaya başladı.
Canımı sıkan başka bir nokta için ise, kendimden ve arkadaşlarımdan örnek vermek istiyorum. Liseden mezun olduktan sonra herkes biryerlere, farklı şehirlere dağıldı. Şanslıydık çünkü internet sayesinde bağlarımız kopmuyordu. Birbirimizden sık sık haber alabiliyorduk. Fakat tatile girip tekrar buluştuğumuzda konuşacak konu kalmayacağının, giderilecek özlem olmayacağının farkında değildik. Birçok arkadaşım hala bu durumun farkında değil fakat ben çok rahatsızım. Teknoloji bu hızla ilerlediği sürece de geri dönüşün olabileceğini zannetmiyorum.