Selahattin Beycim,
Her şeyden önce mesajınız ve samimi açıklamanız için teşekkür ederim. Evet, dünyada biz benzersiz bir gübreyiz diyen siz değilsiniz. Benim söylediklerim de kişisel olarak size karşı değil zaten. Lütfen yanlış anlamayın. Size saygı duyduğumu ve çalışmalarınızı takdir ettiğimi her zaman belirtmişimdir. Yukarda basında çıkan makalede dünyada benzersiz bir gübreyiz diyen BMR Tarımdır ve maalesef bu şirketin hiçbir yetkilisi çıkıp da bu eleştirilere yanıt vermemektedir. Sağlık olsun. Zaten bu Türkiyede gelenek haline geldi. Biri çıkıp da bir ürünü ürettiğinde hemen dünyada benzersiz lakabını yapıştırıveriyor. Bu kadar kolay. Çünkü bu sıfat birçok şeyi örtüyor. Çünkü Türk Milleti bu kadar kolay inanıyor.
“B5A ürününün Amerika'da incelemeye alındığının sebebi İsrail'in ilgilenmesinin sebebi bu diyorum işte anlayamıyorsunuz İsrail EM'yi ve diğer 10 ürünü bilmiyorlar mı ki B5A'nın özelliklerini incelemeye alıyorlar.”
B5A ürününün Amerika ve İsrail'de incelemeye alınması memnuniyet verici. Ama burada da yine bazı şeyleri bilmeden bu yazıyı yazdığınız anlaşılıyor. Çünkü Amerika ve İsrail EM’yi artık araştırmayı bıraktı da kullanıyor. Aşağıdaki web sayfalarını incelemenizi öneririm.
http://www.emisrael.co.il/
http://www.emrousa.com/
Selahattin Beycim,
Hay hay ben ürünlerin karşılaştırılmasını memnuniyetle karşılarım. Ama bunu ak mı kara mı zihniyetiyle değil bilimsel amaçla yapmalıyız. O yüzden de, bu karşılaştırmanın tam teçhizatlı bilimsel bir kurumda yapılması zorunludur. EMRO Türkiye izin verse de vermese de, ben Doğasever olarak bu karşılaştırmayı yapmak isterim. Sadece ilaç kalıntılarını karşılaştırmakla kalmayalım, ağır metaller özellikle en tehlikeli olan Krom Altı, petrol türevlerinin atıkları (TH’ler), nükleer atıklar, dioksinler olmak üzere tüm alanlarda karşılaştıralım. Eğer B5A pestisitleri parçalıyorsa, tüm diğerlerini de parçalayacaktır. Hem de denemelerde, hem topraktaki, hem de bitkideki kalıntı değerlerini karşılaştıralım. Ben kaçmıyorum. Çok daha kapsamlı bir karşılaştırma öneriyorum.