Difenbahyam...
Merhabalar,
Benim çiçeğimin gelişimi çok güzeldi. 85 cm boyu vardı. Taki eşim yanlışlıkla kırana kadar. Ben kırılan yerden alıp köklendirdim. Yaprakları kırıldığı için görüntüsü çirkinleşti diye gövdesini üç bölüme ayırdım.
En üstteki bölüm; suya koyup köklendirdim, bir hafta içinde köklendi ve diktim. Toprağına kavuşunca 4 tane kaliteli yaprak verdi. Ve ortasında sürgünü var yine. (Fotoğrafta yerde olan bölüm bu.)
İkinci bölüm; üstten ve alttan hiçbir şeyi olmayan, bambu sapı kılıklı bir şey. bunu da suya koydum. 3 hafta kadar sonra köklendi. Dikerek anneme götürdüm. İki ayrı yerden sürgün verdi. Şamdan gibi büyüyor.Anneme gittiğimde fotoğraflayıp eklerim.
Üçüncü bölüm; bu asıl çiçeğimin kök kısmı olan yeridir. Zaten köklü olduğu için toprağını değiştirdim. Hayatından çok memnun, hemen sürgün verdi bana. Fotoğraflardaki yoğurt kabındaki çiçek.
Şimdi size sorum bu yoğurt kabındaki çiçeği sürgünün gövde kısmından kesip tekrar köklendirmeyi düşünüyorum. nasıl olur? Çünkü çiçek gövdenin yan tarafından uzuyor. Güzel görünmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.:rolleyes:
|