View Single Post
Eski 19-08-2010, 00:00   #1397
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Ancak öncelike EM de de böyle bir özellik varsa tescillenerek herkesin bilmesi ve kullanabilmesi için daha fazla çalışma yapmanız konusunda sizinde çalışmanızı tavsiye ederim çünki bu memleketin bu bilgiye ve ürüne hayli ihtiyacı varken sizin B5A ya rağmen çıkıp bunu sadece burada ya da söylediğiniz ortamlarda bunu ön plana çıkartmamanız ne büyük bir hata ve ürününüzde yapıyorsa bunun gereğini yapın B5A ile EM yi kıyaslayarak bir şeyler anlatmak yetmiyor. Bunun B5a ile alakası yok, EM ile alakası yok bizzat şahsınızla alakası var. Bu konuyu ön planda tutmadan EM ürününü yaygınlaştırmaya çalışmanız bir hata olarak gözüküyor benim kanaatimde.

Ayrıca B5A rmb ürünü ile ilgili bilimsel çalışmalar toplandı sonuçları belli, ancak aralık ayında çok özel bir sonuç bildirimi olacağından resmi ve bilimsel sonuçları o zamana bekletiliyor. B5A ürünü basının dikkatini kazandığı yarışmayla çekmiş bir ürün ve yeni çıkan bir çok üründe haber olabiliyor o nedenle bu tarz açıklamalar çok normal çünki BMR Tarım bunun bedelini ödedi ve ödüyor. Bu idda için sizden çok daha fazla başı ağrıyan BMR Tarım bu söyleminden vazgeçmişti çünki sayısı fazlalaşmaya başlayan şikayetler neticesinde tarım Bakanlığı ürünün kalıntı ruhsatı için ya söylemden vazgeçilmesi ya da ruhsatlandırılması için bizzat uyardı ve yönlendirdi. Yine de ruhsatlandırmada buradaki tartışmaların da etkisi olduğunu söyleyebilirim fakat BMR Tarım başını ağrıtan bu söylemi Tübitak ile tescilleyerek güzel sonuçlardan sonra bu iddiasına B5A rmb ürünü ile tekrar sarıldı. Sarıldı diyorum çünki firma B5A ve B5A türevi ürünleri akademik destekle mercek altına aldı ve bir üniversitemizle konusunda uzman olan sayılı biyologlar ile şu an işbirliği içerisinde enine boyuna incelemesi devam ediyor. Bu söylem had safhada BMR Tarımın başını ağrıtmıştır oysa siz çıkıp kolaylıkla bizim ürünümüzde de bu özellik var diyebiliyorsunuz hele çıkın biraz baş ağrıtın ki bu söylemi heryerde söyleyebilin diye düşünüyorum. Bilimsel yayınları bana göstermenize gerek yok ürününüz için ön plana çıkartın ki memleket sahip olacağı imdat değerlere sahip olsun.

Sayın Dogasever sizi bu tür konularda bilen birisi olarak görmeme, size saygı duymama rağmen bazı şeyler ürün bazında rekabetvari bir yaklaşımla mesajlaşma şeklinde gerçekleşiyor ya da tavır sorunu yaşıyorsunuz da diyebilirim. Oysa bu başlıkta konuya vakıf kişileri arayıp bizzat saatlerce B5A hakkında enine boyuna ve sırlarıyla bilen iki kişi karşılıklı konuşmalarım oldu. Tavrınız öyle itici ve vazgeçirici ki (bilerek veya bilmeyerek yapıyorsunuz bilemiyorum ama ) sizinle gerçek hayatta bu konuları konuşmak istesemde her defasında sizin yaklaşımınız ve koyduğunuz tavır beni vazgeçirdi. Oysa sizinle konuşmayı düşündüğüm bol miktarda konu var ama yaklaşımınızın her defasında aynı olması sonucu değiştirmiyor. Bununla ilgili size daha önce benzer mesajlar da verdim ama ilgilendiğinizide sanmıyorum. Bu saatten sonr akonuşmanın ne anlamı olur onuda bilmiyorum.

B5A benim ürünüm değil ama destekliyorum, EM de benim ürünüm değil destekliyorum, hatta forumda tartışması yapılan diğer bazı gübreleride oldukça fazla kişiye tavsiye etmişliğim var, ama burada daha önce söylediğim nedenleden ötürü burada aktif olarak ben yazıyorum ama şikayetçi de değilim. Bence siz şunu yapın BMR Tarım boş durmuyor, her türlü eleştiriyi, şikayeti, yetkiyi, ruhsatı, belgeyi soruldukça, istendikçei, verildikçe alıyor ve ürünleri için her iddiayı tescilleyerek ilerliyor. Bu memlekete bir değer kazandırmaya çalışıyorlar ne olur konuşmayın sizde öyle yapın. Sorduğunuz her soru bir anlamda kendi ürününüz içinde geçerli, B5A ile harcayacağınız her lüzumsuz efor EM için harcayacağınızdan eksiliyor bence. Lütfen ürünü dahada yaygınlaştırarak ülkeye EM değerini kazandırın.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön