Selahattin Bey
Linkteki yazıyı okudum. Sizlere bu konuda başarılar dilediğimi her zaman dile getirmişimdir ve şimdi de başarılar diliyorum. Yanlız yazıda bir şey dikkatimi çekti onu da aşağıya kopyaladım.
"Ayrıca, tuzlu topraklarda ve sularda tuzun, yetişen bitkiye zararlı etkilerini önemli oranda azaltıyor. Tuzlu suların kullanıldığı tarım alanlarında tuzun zararlı etkilerini minimize ederek bu alanlarda tarım yapılmasına imkân sağlıyor"
"...zirai ilaç atıklarını yok ettiğini dile getirdi. Yıldız şöyle devam etti: "B5A RMB kullanıldığında normal kimyasal tarım alanlarında kalıntı sıfırlanıyor. [B]Dünyada böyle bir ürün yok.[/B] Bakteriyolojik bir ürün"
İşte benim ve birçok kişinin karşı olduğu tarz budur. Biz EM organizasyonu olarak, tarımdaki tüm diğer yararlı etkilerimizin yanında, 1982 yılından beri EM ile aşağıdakileri de gerçekleştiriyoruz:
* Tuzlu topraklarda veya tuzlu sularla yapılan tarımda tuzun bitki üzerindeki etkisinin azaltılması, hatta yok edilmesi. Toprağın tuzluluğunun azaltılması. (Bu konuda Pakistan ve Mısır'da yapılmış birçok uygulama var. Dilerseniz size makaleleri de gönderebilirim.). Mısır'da yarı çöl toprağını tarıma uygun hale getiriyoruz.
*Zirai ilaç atıklarının sadece hasattan önce yapılan tek uygulamayla hem toprakta hem de üründe yok edilmesi.
Yani bu etkileri yaratan sadece sizin ürününüz değil. Linkteki makaleden edinilen izlenim bu etkileri sadece sizin ürününüz yapıyormuş gibi algılanıyor. Sizden ricam lütfen bu tür söylemlerden vazgeçerek insanları yanıltacak şekilde "dünyada böyle bir ürün yok" tümcesini kullanmamanızdır. Saygılar.
|