Beer Formula için araştırmamda çeşitli kaynaklarda içerik aynı ancak ölçülerde farklılıklar var.Bana en mantıklı gelen formulü veriyorum.Ölçüler yine de yaklaşık olarak verilmiş.Forumlarda bu karışımın hoya ve orkidelerde yararlı olduğu belirtiliyor.(Bu mantıklı. Bu iki bitki grubu aynı coğrafyada aynı ortamda yani ağaçların üzerinde yaşıyor ve çürüyen yaprak ve böceklerden ihtiyaçları olan mineralleri temin ediyor.Habitat fotoğraflarında bazen üst üste yaşadıkları görülüyor.)Çok başarılı sonuçlar bildirenler olduğu gibi bitkileri çöküşe geçenler de var.İki tarafı keskin bıçak gibi.Bence dozu ayarlama sorun oluyor.Kullanımı ile ilgili (ben hiç denemedim) tavsiyede bulunamam.''At your risk'' kendi kararınızla basit bitkilerde örneğin köklendirilmiş carnosa çeliklerinde veya başka ev bitkilerinde denenebilir.Güçlü bir karışım olduğundan varsa diğer gübreleri kesmekte yarar var.
Beer Formula;
1.5 bardak bira (yaklaşık 1 küçük bira)
1\4 bardak Epsom salt (Magnezyum sulfat Eczanelerden temin edilebilir.)Bir başka kaynakta 1 bardak deniliyor.(Riskli olabilir.)
1\2 bardak amonyak (parfüm katılmamış olanından)
2 bardak ılık su
1\2 bardak pekmez
4 kaşık çiçek açtıran sıvı gübre
250-500 mg B12 (B vitamini içeren drajeler ezilerek katılabilir.)
Tüm malzeme iyice karıştırılır.Hazırlanan karışımın uzun ömürlü olduğu söyleniyor ancak hangi koşullarda (oda sıcaklığı? buzdolabı?) saklandığı ile ilgili bilgilere ulaşamadım.
Bu karışımdan 4 litreye 1 kaşık (başka kaynakta 2 kaşık) karıştırılıp bitkiler sulanacak.
|