Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari
Çakma kelimesinin muhatabı bir başkasıydı, başka bir sebepten dolayı, kendisinden özürde dilenmiştir.. Siz üstünüze alınarak, siz de zahirmi oldunuz şimdi.(neyse bilmiyorum).."
|
Sn. Bari,
Tartışmanın bütün boyutlarından agaclar.net üyelerinin bilgisi olmadığı için söylediklerinizi bir kezde buraya alıntılıyorum. Başkası dediğiniz muhatap bendim. Ancak sizin ısrarla anlamak istememenize karşın, yaptığım kırmızı renkli ve büyük puntolu alıntıya gösterilen düzeysiz tepkilere de nedense sesiniz çıkmadı. İşte mesajınız aşağıda. Bu mesaj üzerine Sn. Roa'nın içinde bakteri olduğuna dair sözlerini kırmızı ve büyük puntolu yazınca nedense herkes içeriğe değil,
harflerin boyuna takılmıştı.
"Tekrardan okudum, roa plusun içinde mikroorganizma olduğuna dair bir ibare bulamadım, sadece fermentasyon sonucu mikroorganizmanın ürettiği enzimlerden oluşan bir gübre şeklinde anlıyorum... Şimdi iddialar bu ürünün bitki koruma olarak lanse edildiği vede içinde mikroorganizma olamayacağı yönünde (ki kanunda organik gübrede olabilir diyor, maddeyi okudum) vede varsa hayatiyetinin bitirilmiş olması , tescil belgesinde geçmesi gerektiği şeklinde.. Biz zaten roa plusu gübrelemekte kullanıyoruz, yaprak gübresi olarak veriyoruz vede bitkilerimizin gelişimlerinden memnunuz, roa natura deneyen birçok arkadaşta zararlılarla mücadelede başarı kaydettiler.. Ki anladığım kadarıyla roa plusın içinde bulunan enzimlerde (kitinaz) zararlıların yumurtalarını yokediyor..
Hal böyle iken, Konu buysa, yukarıda bahsi geçenleri yanlış değerlendirmiyorsam, biz ürünlerinizden bu kadar memnunken, iğrençlikle suçlanan bizlermi akıllıyız, masumane bitkilerimizin gelişimlerini yayınlıyoruz (Roayı yüceltmek adınaymış, öyle deniyor.), yoksa çakma mikrobiyoloji uzmanlarımı?? "
Not: Bugüne kadar uzman olduğuma dair hiç bir imada da bulunmuş değildim. Olsa olsa amatör bir toprak ve mikroorganizmalar meraklısıyım. Fazlası değil yani.