Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74
Sayın Hakan Öncü;
Neemazal adlı İlaçı bende çok aradım. Maalesef hep litrelik **** daha büyük olarak satılıyor. Fakat bahsettiğim sitede 50 ve 100 cc'lik küçük şişelerde satılıyor. Daha önce de söylediğim gibi ilaç tamamen doğal. Neem ağacının tohumlarının yağından elde ediliyor. Sadece kırmızı örümcek değil, onun gibi birçok haşereye ve 200'e yakın hastalığa da iyi geldiği söylenmekte. Siz tabi ki yine araştırmanızı yapın. Bu arada kırmızı örümcekleri görmek istiyorsanız, yaprakların altlarına iyice yakından bakmalısınız. Rengi kırmızıya yakın kahrengi şeklinde ve kalem ucuyla kağıt üstüne konulan küçüçük bir nokta kadar. Büyüteçle daha iyi görebilirsiniz.
Bu arada uyguladığınız ilaç şayet kimyasal ise belli bir süre geçmeden ürünleri toplamayın. Çünkü bildiğim kadarıyla belli bir süre ilacın etkili dönemi var. Yani zehirlenme riskine dikkat edin derim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla.
|
Merhaba,
Biraz geç oldu ama son durum hakkında bilgi veriyim istedim.
Nemazal adlı ilacı İnternette GittiGidiyor sitesinde buldum. Bir satıcı sanırım litrelik alıp istediğiniz ml. lerde satıyor. Ben 100 Cc için yanlış hatırlamıyor isem 22 Tl + Kargo 5 Tl ödedim.
Ama şu ana kadar kullanmadım. Daha önce aldığım böcek ilacını kullandıktan sonra Kırmızı örümcek ciddi miktarda azaldı. Ama tamamen sona ermedi. Zaten kötü durumdaki tüm dal ve yaprakları budadığım için bitki iyicene kuşa döndü.
Geri kalan kısımda da ben elle su püskürterek her akşam yıkama yaptım. 1 hafta 10 günde bişey kalamdı ama. Bitkiden de pek bişey kalmadı. Zaten amacım artık bitkiyi kurtarmaktan ziyada üzerindki domatesleri kurtarayım oldu. Her hafta yaklaşık 1 Kg ürün alıyorum. Üzerinde 4-5 Kg kadar daha domates var. Onlarda kızarsın sonra sanırım sökücem. Artık seneye baharı bekleyecem. Toplamda belki 10 Kg Domates almışımdır. Bu bir başarı değil elbette ama bu kadar badireden sonra yılmayıp savaştım azda olsa meyvesini aldım. Toplam 4 kök ektim ve kök başına 2.5 Kg kadar aldım. Aslında bu son derece kötü ama bu sene acemilik seneye sanırım daha iyi olucak.
Bir arkadaşım bana domatesleri daha çiçeklenmeye başladığında ilaçladığını ve böçek sorunu yaşamadığını söyledi. Artık bu sene geçti ama seneye Nemazal adlı ilaçla bitki meyveden önce ilaçlasam olurmu. Ne tavsiye edersiniz.
İlginize ve sabrınıza teşekkür ederim.