Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci
Bir keresinde bu gübreden kullanma fırsatım olmuştu. Sevgili hüzünperest sağolsun.
Sonuçları beni oldukça memnun etmişti. Tekrar kullanmak istiyorum ama alternatifleri de beni düşündürüyor. EMa denilen gübre bu konuda B5A kadar etkili midir bilemiyorum, karşılaştırana da rastlamadım. Tek dikkatimi çeken EMa'nın 10 tl gibi B5A'ya kıyasla düşük bir fiyata satılıyor olması. Performans olarak da aynı fark mevcut mu bilemiyorum.
Evde, çiçekli bitki ve sebze yetiştirme amaçlı kullanmak istiyorum. Ama hangi gübrenin fiyat/performans oranı en iyidir bir türlü karar veremiyorum
|
Arkadaşım acemi çiftçi, toprağa uyguladığımız gübreler forumları itibariye bitkiler tarafından alımları doğrudan kullanılamazlar, topraktaki mikro canlılar veya bakteriler diyelim işlenerek minerilizasyona tabi tutulurlar yani forumları bitiklerin alabileceği mineral boyuta indirgenir.
Yıllarca topraklara uygulanan kimyasal gübreler topraktaki bu biyolojik canllığı bitirdiğinden Topraklara bu canlılığı kazandırmak için şimdi bizler dışarıdan mikrobiyal canlı takviyesi ile EM gibi B5A gibi vs. enzim içerikli mikrobiyal gübreler deniliyor ama esasında bunlar teknolojinin ürettiği organik bazlı preperatlardır.
Bu preparatları yanlız başına kullanmak bikiler için yeterli besleme sağlanamaz,
eyer toprakta bağlanmış durumda bitki besini varsa bu preperatlar ozaman iş yapabilirler, ama çoğunlukla topraklarımızın içeriği organik madde yönüyle tamamen yetersiz yapıda olduğu bilimsel kaynaklarda da belirtilmektedir.
Burada bu preparatları kullanan arkadaşlarımız kullandıklarında tam sonuç alamadıklarından yeterli kanaatlerde oluşamadığından bu preparatlar arasında hep çelişkili sonuçlara vardığından hep içlerinde bir soru işareti ile hangi marka daha iyi gelir bitkilerime diyerek sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürmektedirler.
Burada size preparat ürünler ile gübre arasındaki bilinmesi gerekenleri açıklamak istedim, çalışmalarında başarılar diler sevgiler saygılar.