Konu: Hoya Obscura
View Single Post
Eski 15-08-2010, 00:31   #8
Hydrosuccess
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2010
Sayın İlkin çok teşekkür ederim.Köklerin temel yönelimleri nem besin/mineraller ve çoğu bitkide yerçekimine doğrudur.Hoyalarda üçüncü kriter pek geçerli olmayabilir.(Epifit olduklarını ve doğal yaşamlarında toprağın içine girmek gibi bir durum olmadığını hatırlayalım.)Kök ilk iki kriter için az olan yerden çok olana doğru gitmeye çalışıyor diye düşünüyorum.Su ve mineraller saksının üst kısmında alta göre fazla olmalı.Ayrıca ortamın nemi(odanın nemi veya saksı çevresinde sürekli yaprakları fısfıs ile nemlendirmeye bağlı? ) saksı içindeki neme göre de fazla olabilir.Benim hiçbir bitkimde bahsettiğiniz olay olmadı.Saksının üzerinden hiç su dökmem nerdeyse 1 yıldır üst bölüm kurudur.Kökler olması gereken yerde saksının alt bölümünde veya alttan çıkarak iki saksı arasında yukarıya benim onlara su verdiğim yere yönelir.(Yerçekiminin aksi yöne )Bunu daha önce sanırım pubicalyx veya diversifolia sayfalarında göstermiştim.Tekrar inceleyebilirsiniz. Bitkiler bize gereksinimlerini anlatmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum.Bitkinizi ve yukarı yönelen kökleri bu başlıkta paylaşabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön