Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35
Balda Kristalleşme (Donma ) ise daha geç donma .... Örneğin ayçiçeği, yonca ve pamuk balları kısa sürede şekerlendiği halde akasya, hardal, orman gülü ve çam balı geç kristalleşir..... Kısacası balın kristalleşme süreci kalitesine değil kaynağına bağlıdır.
|
Kamil hoca, cahilliğime say...
Çam ağacının çiçeği olmadığı halde, arı çam balını nasıl yapıyor?
2 yıl önçe çok sıcaklar olmuş çam balı üretimi düşmüştü. Hala bunun etkisi sürüyormuş. Sebebi ne acaba?
Gediz nehrini _sivri sinekler için_ havadan ( uçak) ilaçlıyorlar. Kullanılan ilaç arılara zararlı mı?
Bol ballar diliyorum.