http://www.tropicanursery.com/adeniu....htm#repotting
Saksı değişimi:
Adeniumlar her yıl ya da iki yılda bir daksı değişimine iyi cevap verir. Saksı değişiminde eski toprak tamamen yıkanıp temizlenebilir (eğer toprak bozulduysa ve çok ıslaksa gereklidir) veya olduğu gibi bırakılıp saksı yeni karışımla doldurulabilir.
Olgunlaşmış bitkiler dekoratif saksılara dikilebilir. Taş mermerden oyulmuş saksılar içinde çok güzel bitkiler görmüştüm.
11.Resmin notu: Bangok'ta bir koleksiyoncuda taş mermerden oyulmuş dekoratif saksıda bir adenium örneği. Bu tip saksıların fiyatları boyut ve kalitesine göre 300-600 dolar arasında değişiyor. Saksının üstündeki toprak kütlesi daha fazla kökü ortaya çıkaracak şekilde yavaş yavaş yok olacak.
Çoğu zaman kökle o kadar gelişir ki yeni saksıya sığdırmak imkansız hale gelir. Bu tip durumlarda özellikle ana gövdeye yakın yerde boyun yapan bazı kökleri budamak zararlı değildir. Saksı değişimi zamanında dallar da budanıp seyreltilebilir.
Saksı değişimi için en uygun zaman ilkbahardır, büyüme daha yeni başlamaktadır ve hızlı kök büyümesi ani ve kuvvetli sürgünlü büyümeyi destekler. Bu patlayıcı sürgünlü büyüme (muhtemelen ve kısmen bazı mikro besin eksiklikleri sebebiyle) her dalda bir çok küçük sürgüne sebp olabilir. Sağlıklı büyümeyi sağlamak için en iyisi her ana dalda 2-3 sürgün bırakıp gerisini yok etmektir.
Özellikle serin koşullarda Ridomil (aktif madde: Metalaxyl) veya Aliette (aktif madde: Fosetyl-Al) gibi sistematik bir fungusit ile ıslatmak yararlı olabilir. Bunu sadece yeni getirttiğimiz bitkilerde veya yıl sonuna doğru saksı değişimi gerekli olduğunda yapıyoruz.