View Single Post
Eski 13-08-2010, 13:40   #25
sabah
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
.. Daha doğrusu az çalışmaya mecburum.
Yalnız olmadığıma sevindim.
Önceki mesajda dediğim gibi bahçede çalışmak keyifli ama o kadar emek harcadığımız bahçeye bakarak kahve içmek, kitap okumak da keyifli. Bunları da yapacak zamanımız olsun.

-Öncelikle tohum işini azaltmaya karar vermiştim, ilk seneki çılgınlıktan sonra oldukça azaldı ama bitmedi. Limon gibi aklımda kalanlar var hâlâ.
Tohum işine ben hiç bulaşmadım.

-Her mevsim yeşillik olması için herdem yeşil bitkileri daha çok kullanmak istiyorum. Yaprakları güzelse daha da güzel oluyor. Yaprağı dökülenler bunların arasına, önüne dikilince, yapraksızken bile o köşe boş kalmıyor.
Herdem yeşil neler var derken ardıç meraklısı oldum çıktım. Bodur ardıç türlerine ve sedirlere bayılıyorum. Dallanma biçimleri, çeşit çeşit renkleri ve bazılarının kokuları çok hoş. Ayrııca dediğiniz gibi çok iyi fon olabiliyorlar.

-İklimimde olmayan bitkileri ısrarla edinmek istemiyorum. Bitkinin şartları uygun olmayınca ne kadar bakılırsa bakılsın, çabuk hastalanıyor.
Çok yerinde bir karar. Sadece bölgenizin en düşük sıcaklık değeri değil, havadaki nem, don zamanı vs çok önemli. O yüzden araştırıp almalı.

-Ön bahçedeki çimi sularken ortaya fıskıyeyi getirip bırakıyorum. Otomatik sulama olsa daha iyi olurdu, alt yapıya ellemeden, sadece musluğa takılacak sistem varsa bunu kurmak istiyorum. Çimin etrafını ise hortumla suluyorum, işte bu zaman alıyor, damla sulamaya çoktan geçmeliydim.
Damla sulama işi çok kolay olmalı. Geçen gün aynı tarafta bahçesi olan arkadaşımla giderken bir hırdavatçıda durduk, metre hesabı özel hortum vb biriki şey aldı. Akşama yapmıştı.

Çim sulama sistemleri gibi değil, daha kolay.

-Sardunya gibi kıştan etkilenen çiçeklerin saksıyla toprağa gömülmesini denemiştim, kışa girerken işleri azaltıyor. Bu kış sardunyalarımın çoğu öldüğünden yapmadım.
Kışın saksıdaki bitkileri koruyacak yeri olmayan bir tanıdık yazsonunda sardunyalarından birkaç çelik alıp, saksıları kaldırıyor. İlkbaharda o bir kaç küçük çelikten yeniden saksı saksı sardunyaları oluyor. Elinde mi sihir var bilemiyorum.
Bahçede keyifli saatler diliyorum..

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön