View Single Post
Eski 12-08-2010, 21:37   #294
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili dkp,

Kayıplarınıza üzüldüm ancak tek neden sıcak ve nem olmamalı diye düşünüyorum. Benim çelikleri, köklendikten sonra batıya bakan bir pencere önüne aldım. En az 3-4 saat tül arkasından güneş ışığı alıyorlar. Adana'da da nem oranı malumunuz . Bulundukları yerde 12-14 saat klima çalışıyor ama günün en sıcak saatlerinde klimayı da kapatıyorum. Sizinkilerle ortak olanlar lacunosa,kerrii ve serpens. Diğerleri ise, australis , verticillata, compacta variegata, tricolor , kentiana ve bogor.

Kızlarınızın ise maşallahı var. Her ikisi de ( Diversifolia ve pubx282) fazla sayıda sürgün vermekle meşgul.

Acaba sıcak hava ve nemle birlikte gelişen mantar mı çeliklerinizin kurumasına neden oluyor?
Kararlı olmak gerekiyor, herbirinin ayrı hikayesi var. Gelen çelikler filizlenmeye başlayınca, haydi biraz daha büyüsün, bu hafta, sıcaklar geçince, bu hafta gezeyim haftaiçi yaparım...v.s.. daha bir yığın gerekçe ile Perşembe veya Cuma biraz fazla suladım, pazartesi döndüğümde malum tablo oluşmaya başlamıştı. Seradakilerde pek farklı değilmiş en son, sayın missmenas ziyaret etmişti. Tayland'tan köklü gelen, orta büyüklükteki saksılara dikilenlerde kayıp yok, kayıpların tamamı kağıt bardakta olanlar. Dostlarla paylaşacağım diye onları orta büyüklükteki saksılara alamıyordum. Bu hafta sonu inceleme var, mantar olacağını düşünmüyorum, fazla su+ısı, kökler haşlama oldu...

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön