Konu: Biber
View Single Post
Eski 11-08-2010, 15:57   #249
vanacha
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-08-2010
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 10
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sayın vanacha,

Habaneroyu nasıl yiyebildiniz,alerji filan yapmadı mı? Beter acı bir biber. Geçen seneden kalan bir saksımdaki habenero her türlü kötü muameleye rağmen 2 tane biber verdi , dokunamıyorum bile

Habanero ile geçen yaz acısos yapmaya çalıştım. Son derece kötü plastiğimsi bir koku yayılınca domatese bahane bulup kaynattıktan sonra döktüm. İkinci denememde de aynı kokuyu hissedince sorumlunun habanero olduğuna karar vermiştim

Bu sene sadece jalapeno ve arnavut biberini fazla sayıda yetiştirdim. Ben de acısos yapmak istiyorum. Tarifinizi mutfak başlığında paylaşırsanız sevinirim.
10 15 Adet olgunlaşmış habanero ve beş adet iri kırmız salçalık biber, biberleri tencereye koyup bir bardak su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz ayrı bir kaba alıp robat yardımıyla parçalıyoruz lapa kıvamını alıyorlar sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz çekirdeklerin geçemeyeceği kadar yeterli olur.
elde ettiğimiz bulamaca iki çay kaşığı şeker beş tatlı kaşığı sirke bir çaykaşığı tuz iki diş sarımsak ekleyerek karıştırıyoruz mis gibi acıssomuz hazır isteğe göre sirke ve şekeri azaltıp artırabilirsiniz tabi tadına bakabilirseniz)
yaptığımız bu sosu her türlü et ürünü ile kullanabilirsiniz mmükemmel oluyor.
küçük şişelerde saklayabilirsiniz.
afiyet olsun

vanacha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön