Hoya bella 2006 Paul Shirley’den gelen çelik
Geliş tarihi 15 Nisan 2010
Geldiğinde tam bir ‘’Y’’ harfine benziyordu. Üzerinde çiçek sapı vardı.’ Y’ harfini düşünelim. Alttan çatala doğru en üstten bir yaprak, en alttan da bir yaprak olacak şekilde iki çelik hafif yanlamasına diktim. Gerek gördüğüm yerlerine destek amaçlı çöp şiş kullandım. Önceki çiçek sapını kuruttu. Tekrar yeni çiçek sapı verdi.
Büyüttü haline bakmadan. Çiçeğini büyütürken ağırlığına destek olsun diye tedbir aldım. Kök, sap, yaprak ve çiçek hepsi birarada gelişti.
06 Ağustos 2010 sabahı her sabah olduğu gibi hoya ziyaretimde küçücük Bella tomurcuğunun bir tanesi açmıştı. Ah bi mutlu oldum ki !!!
Hemen gecesi:
Gece kalktığımda bir de ne göreyim. Aman Allah’ım Bella’ nın çiçek tomurcuklarının hepsi açmış. Tabi hemen fotolarını çektim. Olmadı bir daha derken sıra kokuya geldi..
Hoyalardan yalnız Carnosa’nın kokusunu bildiğim için onunla kıyaslamam gerekirse;
Carnosa’ya göre çok hafif kokulu. Belki gün geçtikçe daha yoğun bir kokusu olacaktı.
Hayır kokusu yoğunlaşmadı. Bugün beşinci günü çiçekleri dün gibi diri.
Toprak karışımı;
Biraz dere kumu, perlit, torf, orkide toprağı çok az da hayvan gübresi.
Gübresini için ise, seracıdan koyun gübresi istemiştim. Karışık hayvan gübresi var dedi onu kullandım.
Sulama:
Gelelim suyuna, en az günde bir kez az basınçlı olacak şekilde fısfıslıyorum.
Çiçekte kalma;
6 Agustos'da çiçek verme başlangıç, 19 Ağustos çiçeklenme sonu. 13 gün çiçekte kaldı.
Bella’yı ilk başta bebeğim gibi kabul ettim. Suyu, ışığı
vb azar azar alıştırarak verdim.
Forumdan okuduklarım doğrultusunda , kafama göre uyarladım. Özel bir bakımı olmadı
diyebilirim.
Asıl kara kara düşündüren bitkimin canlılığını koruması için neler yapmalıyım.
Bence çok yorgun, çabuk çiçek verdi çok çaba sarfetti.
Acemi Hoyacı olarak diyorum ki Onu kaybetmemek adına bundan sonra neler yapılabilir.
Gelişimi sırasında bana neleri öğretecektir, bekleyip göreceğim.
Sevgili Hoyaseverler düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmak isterim.
Sevgiyle kalın.