View Single Post
Eski 10-08-2010, 14:31   #46
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Bence doğal alanlarda ve kentlerde yaşayan tüm hayvanları, börtü böceği yok edelim. Dünya sadece insanların olsun, insanlar yaşasın. Baksanıza semavi dinlerde filan da tebliğ ediliyor ya; Evren insana hizmet için yaratılmış. Hem zaten böcekler ve fareler çirkin-pis yaratıklar. Hem estetik bile değiller.

Ayrıca 7 milyar ürediğimiz yetmez. Bence en azından 100 milyar nüfusa ihtiyacımız var. Hele Türkiye' de 3 çocuk yetmez beşten aşağı ürememeli. Mesela geçen hafta Şile' de denize gittim. İnanır mısınız denizde yeterince insan yoktu. Sadece 2 metre yakınıma kadar insanlar doluydu. Halbuki en azından 1 metre arayla denizi doldurursak boğulma riskimiz de ortadan kalkar.

Hem beslenmek için gerekli tarım alanları da çok fazla. Bu kadar fazla olursa alimallah fazla yer obez oluruz. Obezitenin sebebi bu değil mi? Yoksa farklı mıydı? Aman neyse mühim değil.

Bakın hala maden ocağı açılmayan ormanlarımız, tarlalarımız, denizlerimiz filan var. Korkuyorum, bu ormanlar kaldıkça '' tilkiler'' filan üreyecekler. Dağları-tepeleri maden için oyup düzleştirmedikçe yırtıcı kuşlara yuva sağlanmış oluyor. Devlet acilen bu tehlikeli gidişe son vermeli.

Bir de bu belediyeler şehrin içinde, kaldırımlarda filan ağaç dikiyorlar. O ağaçların kuruyan yaprakları ne kadar kirletiyor çevreyi sizin haberiniz var mı? Ben çok rahatsız oluyorum mesela. Kaldırımlarda çöp koyacak yer bile kalmıyor.

Bir de şu vejeteryan denilen marjinal tipler var. Et yemiyorlarmış. Neymiş efendim '' doğada canlılar birbirini yermiş ama hapsetmeden, işkence uygulamadan, ihtiyacı kadar avlanıp yerlermiş. İnsanlar ise daha doğmadan berbat mandıralara tıkıp, berbat hava-ısı koşullarında tutuyorlarmış, sürekli kötü muamele ediyor öldürürken bile acımasız yöntemler uyguluyorlarmış'' Geçiniz efendim geçiniz. Acı çektirmeden beslenen-kesilen hayvanın etinden tat mı alınırmış. Hele o basit köylüler eskiden hayvanlarını çayırda, bahçede serbestçe yetiştirmiyorlar mıydı ona ifrit oluyorum. Sen hayvanın, 2 metrekare alan dışında dolaşmasına izin verirsen kilo alabilir mi be kafasız! Temiz havayı ne yapacak? Nefessiz kalıp ölmesin yeter. Hayvan o zaten, bana et deposu olsun diye yaratılmış. Bunların bebek olanlarını(kuzu-dana-piliç) yemek lazım bilhassa. Sütten bile kesmeden yemeli ki daha bir leziz olsun.

Duygusal-romantik asosyal tipler efendim bu tipler. Bunları da yok edeceksin aslında, en azından hapse filan tıkmalı.

Bakın starwars diye bir film var. Tüm gezegen şehirlerle, binalarla kaplı. Tek bir yeşil alan kalmamış. Nasıl bayılıyorum o gezegene anlatamam. Ne güzel, orda ne fare ne böcek derdi olmuyordur. Hep birlikte el ele verip, böyle günler görmemizi nasip et yarabbi!

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön