merhaba... foruma yeni üye oldum. bir süredir içerikleri inceliyorum. hakikaten çok yararlı bilgilere ulaştım. ilgilileri ve tüm katılımcıları yürekten kutlarım.
bu sene evimizin arka bahçesinde kör-topal sebze yetiştirmeye çalışıyorum. forumu biraz geç keşfetmiş olduğumdan çok verimli olamadı bahçem...

))
biber ve salatalıklarımın gelişimleri fena değil. ama domateslerde büyük sorunlarım var. domateslerin az meyve vermesini bahçemin yeterli ışık alamamasına ve istanbul'da bu yaz yağan yoğun yağmura bağlamaktaydım. sevinerek izlediğim 3-5 domatesimi de kızarmaya yakın kaybettim. yarı kızaran domateslerin üzerinde beyaz lekeler, sertlikler oluşuyor, domatesler tam kızardığında da alttan meyve çürüme şeklinde boşalıyordu. geçen gün domatesin yaprak ve meyveleri üzerinde (sonradan siteden öğrendiğim) 2 adet pis kokulu yeşil böceğe (Nezara viridula) rastladım. sanirim çürüme sorununu yaratan bu böcek. Sarimsakli veya arap sabunlu ev yapimi ilaçların Nezara viridula'yi kaçırıcı/öldürücü etkisi var mıdır? Veya bu böceklerden kurtulmam için ne önerirsiniz?

Simdiden tesekkurler...