Görüşünüze saygı duyuyorum ancak gözüme güzel görünen ve tabiattaki örneklerine aykırı olmayan bonsai denemelerinde bulunmaya devam edeceğim. Zaten hepten kuralları inkar ettiğimi hiç söylemedim. Beşgen altıgen başaşağı ağaçlar oluşturmayı savunuyor değilim. Çalıştığım ağacı sırf kurala uydurmak için istemediğim şekillere sokmayacağımı, beğenmediğim bir hal almasını sağlamayacağımı söylüyorum.
İlk dal ağacın 1/3' ünden çıkmıyor çoğu çalışmada dediniz, demek ki bazı kurallara katiyen uyulmayabiliyor. Söylemek istediğim başından beri hep bu zaten. Kullanılan saksıların derinliği, ağacın dallarının çıkmış olduğu noktanın nebariye ve tepeye uzaklığı, dal dizilimi gibi konularda kuralların dışına çıkılabiliyor. Forumda uzun zamandır bonsai ile ilgilenen üyelerin örnek ağaçlarında da gördüm nitekim bu tür kural harici çalışmaları.
Ben, kuralları, ağacın izin verdiği ve beni mutlu ettiği ölçüde uyguluyorum Sayın Ali H.Ali. Yoksa "kuralları yıkın" bayrağı açmış değilim. Eleştirilerden de rahatsız değilim ayrıca
Bu polemik belli ki bonsai başlığına yazmamı bekliyormuş uykuda

))
Yarışmalarınıza katılmayacağıma göre ortada sorun yok.
Düşünmüş olduğum; ve sizin de yazınızın son cümlesinde üzerinde durduğunuz uygulamayı yapacağım.