View Single Post
Eski 09-08-2010, 11:46   #268
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Sayın Hydrosuccess, bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkür ederim. Bu tür ilk bana geldiği zaman da kesilen çeliğin en büyük yaprağının üstünde benimkilere benzer bir yaprak vardı. İkiz yaprak diyorduk Sevilay abla ile ona. Daha sonra Sevilay Abla kış siparişi verdiğimiz için onu köklendirip ilkbahar'da bana yollamıştı. Bana geldiği zaman da yolda sürgünü kurumuştu daha sonra hızla büyümeye başladı, çıkan yapraklar normaldi sonra gelişimi aldı başını. Bir ara şehirdışına gittimde de burada yazdığım gibi sürgün ucu kurudu şimdi yaprak üstünde yeni yapraklar çıkartıyor. Fotoğraf çektikten sonra baya büyüdü o yapraklar. Bir ara burada bir yazı okumuştum. Büyüyen bir bitkinin yapraklarında farklı bir hareket görürseniz onu oradan kesip köklendirirseniz o farklılığa sahip yeni yapraklı bir tür olur diyordu okuduklarımda. Benim Hoya glabra'daki bu oluşumu görünce aklıma o geliyor. İnternette H.glabraları inceliyorum hiç benimki gibi bir yaprak oluşumu göremedim, bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak. Çok merak ediyorum doğrusu...

Sevgili maki, yeşil saçak derken tutunma saplarından bahsediyorsun zannedersem, değil mi? Bendeki H.serpens'te çok öyle uzun tutunma sapları çıkmadı ama atölyemdeki H.diversifolia ve H.kerrii'de uzun uzun tutunma sapları çıkıyor. Dediğin gibi aşırı nemden kaynaklanan birşey olabilir bu.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön