Beklediğim gibi, algılamaktan uzak tepkiler alıyorum. Bakın, #
1663 nolu mesajım tamamen alıntılardan oluşuyor. #
1665 nolu mesajımda da yine alıntılar ve bazı sorular var. Siz bu soruların yanıtlarını kendi kendinize verdiniz mi? Yoksa onları atlayıp hiç sorulmamış mı saydınız? Muhtemelen ikincisi, yoksa o sorularla ilgili de bir tepkiniz olurdu. Belkide yanıtları aldıktan sonra bahsedeceksiniz. Keşke haddimi aşmış olsaydım. Maalesef, bu davranış biçiminin adı budur. Yine, konumuz sosyoloji olsaydı, son bir yıllık yazışmaların içinden bunu bir "case-study" olarak ortaya koyabilirdim.
İdris bey, kusura bakmayın. Sizin yaklaşımız ise hepten alakasız. Birincisi, bu başlık bionem başlığı. ROA başlığı değil. EM başlığı hiç değil. Biber ve domateslerinizin iyi olması mutluluk verici bir durum. Hep yazıyorum. İstediğinizi kullanırsınız, istediğinizi atarsınız. İster satın alır, ister kendiniz yaparsınız, kim ne karışır. Herkesin bir aklı fikri var ve herkes kendinden sorumludur.
Alıntı:
...
keşke diyorum roayı burda hiç tartışmasaydık ,,,,EM tarşsaydık!!!!!!! kimbilir bana ödül bile verirlerdi.veya hiçdeyilse destek görürdük
ama biz zor seçtik !!!!!!!!!
|
Demişsiniz. Lafın arkasında diyorsunuz ki, "
bu meyvelitepe EM'ci. Roa da rakip. Bu yüzden burada roayı tartıştırmıyor. Biz de EM'ci olsaydık bizden iyisi olmazdı." Komik olmayın lütfen. Bu meyvelitepe EM'ci filan değil. EM, Sim Derma, Delfin,
vb. ürünler de takım değil. Sizin yaklaşımınıza göre siz roa'cı oluyorsunuz o zaman. Bakın zoru da seçmişsiniz. Zor olması da size göre bir TC ürünü olmasından, bir de doğru tescil dahil ortada bir şey olmamasından geliyor. Sağlam bir milliyetçilik yanı da var yani işin. Yine kusura bakmayın, bu bir müritlik davranışı. Çünkü, elinizde ne var, neydi, ne oldu, bilgi, belge, vs. sizin için önemli değil. Sorgulamak aklınıza bile gelmiyor, nasılsa mürşit ne diyorsa doğrudur. Ürünün ne olduğunun önemi yok. Dün bionemdi, bu gün roa, içindeki bir öyleymiş, bir böyleymiş önemi yok sizin için. Literatür diye alakasız bilgi verilip, iyi niyetle soru soranlar gönül rahatlığı ile kandırılmaya çalışılırmış, ne gam. Dün başkalarını "bunlar sizi kandırıyor" diye ilan ederken aynını bugün kendi yaparmış, olsun, o mürşit. Yukarıdaki son iki mesajımda bahsettiklerim de bu mürşitin yaptıkları ve dedikleri ile ilgilidir. Bunları algılamak için de de mürid olmamak gerekir.
El netice, alt tarafı bahçemizde toprağımızda bir şeyler yapıyoruz. Bunu yaparken de faydalı içerik ve yöntemleri de bulup çıkarmaya, gerçekten iyi iseler duyurmaya çalışıyoruz. Bunun forumla da ilgisi yok. Meyvelitepe'nin, çoğunlukla da forum dışında yaptığı şey bu. Şu kadarını söyleyeyim, siz toprağınıza bakın, başka bir şeye ihtiyacınız olmaz, toprak da sizi besler. Abuk subuk ticari rekabetlerin içinde savrulmak, bir sürü yalan dolana maruz kalmak da gerekmez.
Forumun politikasını ben belirlemiyorum, forum yönetimi belirliyor. Kıstaslarının ne olduğu da belli. Roa Plus organik sıvı gübresini tartışmak istiyorsanız, bir başlık açıp tartışırsınız. Forum yönetimi ne der, hangi çerçeveye izin verir bilmem. Kanımca, organik sıvı gübrenin içindeki bakteriyi ve bu bakterinin tüm hastalıkları nasıl da bertaraf ettirdiğinin propogandasına izin vermezler. Olsa olsa bu sıvı gübrenin içindeki hangi besin elementlerinin ne işe yaradığı tartışılır. Çünkü ağaçlar.net büyük bir platform ve resmi kurumlar nezdinde sakıncalı mecralara zemin oluşturmaması gerekiyor. İş buraya gelirse, kendi adıma ilk soracağım bionem zamanında yapılanlarla roa zamanında yapılanları karşılaştırmak olur. Adı geçen bakterinin bir ürün olarak sunulması da hiç ilgi alanıma girmiyor (tabii bakteri o ise). Zira bu bakteri organik malzemece zengin toprakta zaten bol miktarda bulunur.
Benden bu kadar.