View Single Post
Eski 08-08-2010, 17:29   #596
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Alıntı:
Devletin sahipleri vatan sevgimi sorgulayarak sordu.Çok açık olmadı sanırım.
Sn. Avanos,

Devlet, bütün yurttaşların oluşturduğu topluluğu yöneten resmi güç olabilir. Ancak bu yönetme gücünü ona veren vatandaştır. Yani esas güç milletin elindedir. Her Türk Vatanının nasıl ve ne şiddette seveceğini Önceki kahraman nesillerinden öğrenmiştir. Bu nedenle, kişinin Vatan Sevgisini ölçmek de kimsenin haddine değildir

Milletin yönetme gücünü eline geçirenler, bu yönetim gücünü tek başlarına kullanamazlar. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Meclis, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Muhalefet Partisinin ve diğer partilerin başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının o anki yöneticileri de yönetime tavsiyelerde bulunarak bu güce katılırlar.

Ancak başa geçen siyasiler, o an vatanın ve milletin sahiplerinin kendileri olduğunu zannedebilirler. Hatta başkaları da o anki yetkilerini milletin çıkarı doğrultusunda değil de, kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilirler. Hatta kimsenin kendisine müdahale etmediğini gördükçe de yetkisini daha da derinleştirebilir.

Ancak bu Ülkenin esas sahipleri olan millet ve milleti oluşturan vatandaş kendi gücünün farkına vardığında, işte o yetkililerin bütün fiyakaları söner. Vatandaş 5 yılda bir eline geçen oy verme yani yönetme gücünü vereceği siyasi görüşü ve başındaki lideri seçme hakkını kullandığında, iş biter.

Vatandaşın Başbakanlığa layık gördüğü kişi başa geldiğinde, vatandaşın istekleri doğrultusunda iş yapmaya çalışır ki bir daha seçilebilsin. Mesela 5. Bülent Ecevit Hükümeti yani 57. koalisyon hükümetindeki Dsp gibi % 22,19' ile Başbakan olursun, Eğer, halk yaptıklarını beğenmezse bir dahaki seçimde %1.22'lik bir oy alır ve yok olursun. Millet kendisine karşı yapılan hataları asla affetmez. Oyu ile hesabını sorar.

Özetlersek, Devletin sahibi Türk Milletidir. Vezir de eder, Rezil de. Bu nedenle şu an başta bulunan devletin yöneticileri orasını nihai yerleri veya babalarının bakkal dükkanı gibi görmemelidirler. Diğer denetim kurumları gaflete düşüp göz yumsa bile, vatandaş bir gün hepsinden hesabını sorar.

Onun için endişelenmeyiniz. Ama şu sözü de unutmayınız "Hiç bir iyilik cezasız kalmaz"

Ülkemizde malesef kraldan fazla kralcı olanlar ve basiretsiz yöneticiler yüzünden Ağaçlandırma işi çok zordur veya yapılamamaktadır.Ağaçlandırmak için heveslenen herkes bunu bilir.

Ancak gelişen Dünyamızda, Ağaçlandırma işinin nasıl yapılmasının gerektiğini, Ormanlarını çoğaltıp geliştirebilen ülkelerin örnek alınarak yapılması gerektiğinin bilincine varılmak üzere. Ağaçlandırma mağduru olan biri olarak Ağaçlandırma ve Özel Orman gereksinimlerinin yakında düzeleceğini umuyorum.

Başaracağınıza inanıyorum. Asla vazgeçmeyin.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön