View Single Post
Eski 08-08-2010, 11:00   #1666
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sevgili Zeytinlibahçe,

Aslında bende bu tartışmalara fazla girmek istemiyordum. Ancak gerek ürünün lanse ediliş şekli gerekse "şeyh uçmaz mürit uçurur" hesabı yapılan reklamlar beni sorgulamaya itti. Diğer forumda yazdığım yazılara karşı düzey hemen düşünce yazmamaya karar verdim. Ki bizi ROA düşmanlığı ile suçlayanlar bir kez olsun Oğuz Bey'in tarzı ve önceki mesajlarını sorgulamış değiller. Aynı şeyi ben Oğuz Bey'e söylediğimde hop oturup hop kalkıyor. Hatta o yetmeyince "emekli müfettişler", "fahri konsoloslar" devreye giriyor.

Oysa anlatmak istediğimiz yegane gerçek, ürünün içerisinde bulunduğu söylenen Arthrobacter türünün ne olup olmadığı. Bu konuda 2 tane üniversite araştırmasından azot dönüşümü ile ilgili olanı burada, kitinaz enzimi ilgili olanı diğer forumda yazdım ve doyurucu yanıt alamadım. Ürünün web sitesinde yayımlanan Meyvelitepe'ninde sözünü ettiği makalelerde bu yanıt yok.

Bize bunlara neden karşı çıkmıyorsunuz dedikleri, EM, Bacillus subtilis, Bacillus thuringiensis, Trcihoderma harzanium, Pseudomonas fluorescens vb. ile ilgili araştırdığınızda yüzlerce makale buluyorsunuz. Arkalarında devasa bir bilimsel literatür var. Ancak Arthrobacter türü toprakta en yaygın tür (tüm toprak bakterilerinin 1/8'i) olmasına rağmen üzerinde fazla araştırma yok. Bu durumda doğal olarak sorgulamak gerekiyor. Yoksa İdris Bey'in dediği merdivenaltı üretim tamda ROA için söylenebilir. Yapacağımdan değil ama, diğer forumda da söylediğim gibi (elime bir şişe alıp Tarım İl Müdürlüğü'ne başvursam şeklinde bir ironi yaptım) tamda Oğuz Bey'in söylemleri ile bende ROA'ya yaklaşsam tepkisi nasıl olurdu? Bunu diğer forumda yazdım ve cevabını aldım. Yani Oğuz Bey iğneyi önce kendine sonra çuvaldızı başkalarına batırmalı.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön