View Single Post
Eski 07-08-2010, 17:57   #71
Günüm
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Balkonun en çok güneş alan yerine koyun sevgili yağ-mur. Yaz aylarında suyu çok sever. Ben hergün veriyorum. Güneş çiçeklerinin daha koyu, daha çok ve daha büyük olmasını sağlıyor. Çok sağlıklı görünüyor. Çoğaltmak istiyorsanız yandan bir dalı kesin. Suyun içinde bir saat kadar bekletin. Sonra dikin. Çabuk tutacaktır.
Akşamüstü güneş çekilince su sıkın üzerine. Çiçekleri, gövdesi yıkandıkça şımarıyor.
Çiçek sapları yapışkandır. Korkmayın. Karıncalar üzerine tırmanmasın diye çiçeğin kendi yapısından getirdiği bir özellik olduğunu öğrenmeştim epeyi önce.
Benim balkonda duran kızım ilk defa bu sene tohum yaptı. Tohumların hemen dikilmesi gerektiği için bekletemedim. Biri çıktı bile.
Tohum kesesi yaparsa dikkat etmeniz gereken nokta, tohum kapsülünün patlayarak açılması. Çok zorlandım tohumları toplayacağım diye. Küçük bir kilitli poşeti çiçeğin üzerine geçirdim, hava alması için sıkı kapamadım. Tohumları yakalayabildim.
Profil resminiz çok güzel. Sizi de Euphorbia Milii çiçeğini çok sevenlerden yaptık. Güle güle büyütün.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön