View Single Post
Eski 06-08-2010, 12:42   #4
sabah
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
...Bahçem olursa çiçek vs ektiğim kısımların dışında kalan alanları çimden ziyade yer örtücü, daimi bitkilerle ( hatta sukulentler güzel geliyor) kaplamayı düşünüyorum. ...
Bu konuda yalnız değilsiniz. Üzerine basılabilir çim dışında birşey bulunsa sorun kalmayacak

Alıntı:
..Fukuoka; toprağı sürekli bel ve çapayla altüst etmenin toprak habitatını bozduğunu söylüyormuş. ..
Fukuoka'nın düşüncelerini çok iyi bilmiyorum ama şundan eminim insanoğlu eğer zorunlu olmasaydı, karşılığını almasaydı toprağı adam etmek için uğraşmazdı. Yenilen buğday sürekli aynı verimde ve kalitede sürekli çıksaydı niye tekrar tekrar uğraşılsın ki? Ayrıca ziraat çok yönlü bir bilimsel konu...

Alıntı:
.. Evimin hemen karşısında küçük bir toprak arsa var. 2 yıldır gözlemliyorum. Her mevsim kendiliğinden türlü çeşit bitki gayet sağlı şekilde büyüyor. ....
Şanslı bir bölgedesiniz galiba. Ankara'da bizim bahçeyi ben de birkaç yıl gözledim. İlkbaharda çeşit çeşit çiçeklerle dolu olan yeşilliğin yazın içine girilemez neredeyse yarı adam boyu, tohum taşıyan kuru, sarı ot ve dikenlerle dolu gördüm. Bir ev bahçesi için çok uygun değildi. -yurtdışında bu tür bahçelerin de meraklıları var -

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön