Öncelikle yeni başlık hayırlı olsun diyerek söze başlayayım. Ellerinize sağlık sevgili sabah .
Ben aslında bütün günümü bahçede geçirdiğimi söyleyemem. Geneline baktığım zaman çok çok fazla vakit harcamıyorum bahçede. Zaten yazın sabah akşam bahçede oturduğumuzdan pek göze batmıyor uğraştığım şeyler. Genelde baharda bir düzenleme yaparım, ilerleyen zamanlarda ise çok gerekli durumlarda ufak tefek müdahale ederim.
Zaman zaman kendimce ders çıkardığım şeyler olur.Bu sene böyle oldu ama seneye böyle yapmalıyım dediğim şeyler. Mesela bu sene özelliklede petunyalarda , hazır fide aldığım petunyaları direk bahçeye dikmiştim. Seneye kesinlikle öyle yapmamam gerektiğini anladım. Petunyalar en iyi büyük bir saksı içinde olmalı. Direk toprakta çok fazla gelişip çok fazla da yer kaplıyor. Ayrıca hazır tohumdan bir daha çimlendirme yapmayacağım. Çiçekleri yabaniymiş gibi açtı , hiçte umduğum gibi olmadı.
Bu sene ilk defa fide aldığım petunyalardan tohum topladım , seneye onları deneyeceğim.
Aslına bakarsanız biraz konu dışınamı çıktım acaba diye düşünüyorum şimdi. Burada söz konusu zamanın büyük bir bölümü bahçede geçen artık yeter diyenler için açılmış. Söz konusu olan eğer daha az zaman geçirmekse ama fazlaca keyfinide çıkarmak ise o zaman mevsimlik tohumlardan tamamen vazgeçilmeli. Kışa dayanıklı fazla ilgi istemeyen bitkiler seçilmeli.
Vallahi daha o konuma gelemedim , yani bahçeye bu derece ilgim şurada toplasan 2-3 sene olmuştur. Belkide herşeyin zamanı olduğu gibi yeter artık demeninde bir zamanı gelecektir.
Ama sevgili Adalet ablacığım senin yazını okurken çok üzüldüm ben. Sen hakikaten artık tohum işini bırak. Apartman katında olupta tohum fide saksılarıyla uğraşmak çok zordur , kıyamam ben sana.
|